18
Mayıs
2024
Cumartesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

İmamsız köy!

 Varto'nun Karapınar Köyü'ndeki camide, imam bulunmaması yüzünden 1.5 yıldır ezan okunmazken, cenazeler de çevre köylerden getirilen imamlar tarafından yıkanıyor.

Köy imamının 1.5 yıl önce tayinin çıkmasından sonra imamsız kalan Karapınar köylüleri, köylerinin camisine imam atanmasını bekliyorlar. İmam olmaması sebebiyle vatandaşların camiye gitmediği 35 hane ve 300 nüfuslu Karapınar Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, ezan sesi duymak istediklerini ve cenazelerinin yıkanması için komşu köylerden gelecek imamı beklemek istemediklerini söylediler.

 Köylerindeki cenazelerin Karaköy, Kumlu ve Değerli köylerinden geterilen imamlar tarafından yıkandığını söyleyen Hasan Kılıç isimli vatandaş, "İmam olmaması sebebiyle özellikle kış mevsiminde cenazemiz bir gün imam bekliyor. Köyümüzde ezan sesi yok. Bizim tek isteğimiz köy camisine bir imamın atanmasıdır" dedi.
Köyde imam bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Aynur Kılıç isimli bayan da, "İmam olmaması sebebiyle herkes namazını evinde kılıyor. Kimse camiye gitmiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 14:28:53
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Jîn adar IP: 85.98.3.xxx Tarih : 3.09.2005 12:43:28
herkesin gözü aydın... 2 gün önce buraya yeni imam atandı.. hüsamettin fırat bey artık karapınarın yeni imamı