19
Mayıs
2024
Pazar
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Kadınların en büyük yardımcısı atlar

Varto İlçesi'nde taşıma ve ulaşım işlerinde atlar kadınların en büyük yardımcısı. 

Tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için yaz mevsiminde çok çalışan köylü kadınların en büyük yardımcısı atlar. Yörelerinde at beslemenin ve binmenin yaygın olduğunu söyleyen Elmas Yılmaz (65), "Bizler yaz mevsiminde bütün işlerimizi atlarla yaparız. Yapılan işler sebebiyle kadınlar günün büyük bir bölümünü at sırtında geçiriyor" dedi. 

Nezehat Çimen isimli bayansa, çocukluğundan beri ata bindiğini söyleyerek, "Burada hemen her evde at bulunmaktadır. Çünkü at köylülerin en büyük yardımcısıdır. Çaylar bölgesinde büyük küçük herkes at binmesini bilir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 16:19:22
Güncelleme :13 Temmuz 2006 Perşembe 16:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çınar IP: 78.161.99.xxx Tarih : 17.12.2008 21:29:36

merhaba fatih ben çok güzel fotoğraf çekmişsiniz.size önerim bu tür fotoğrafları tekrar çekecek iseniz.at kullanan bayanları ve atların ayaklarıyla birlikte belirgin olacak şekilde yakından fotoğraflarını çekmenizi istirham ediyorum.mümkün ise bu çekmiş olduğunuz fotoğrafın mekanına yaz ayında gidip değişik olarak yakından çokça at kullanna bayanların ve eşşek kullanan bayanların fotoğraflarını çekermisiniz.iyi çalışmalar saygılarımla.