20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Kıraathaneye kadın eli değdi!

Muş'un Varto ilçesinde eşine ait kıraathanenin işletmesini üstlenen ve ilk bayan garson olarak da çalışmaya başlaşan 2 çocuk annesi Medine Bingöl iş yerinin çehresini değiştirdi.

Hükümet Konağı Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Kıraathanesi'nde ilk defa bayan garson çalıştırılıyor. Eşine ait iş yerinin işletmesini üstlenip çalışmaya başlamasının ardından insanların kendisini hoşgörü ve anlayışlı bir şekilde karşıladıklarını söyleyen 35 yaşında Medine Bingöl, beklemediği bir sonuçla karşılaştığını söyledi.

üşterilerin değişik tepkileri ile karşılaşacağını düşündüğünü anlatan Bingöl "Oysa ki insanlar çok anlayışlı ve hoşgörülü bir şekilde beni karşıladılar. Çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Bütün bayanların çalışmasını tavsiye ederim. Burada kesinlikle tüm işlemler benim elimde ve eşime her hangi bir ücret vermiyorum. Burayı ben yönetiyorum. Bayanların ekonomilerini ellerine almalarını istiyorum. Günde ortalama 350-400 çay satıyorum. Bir bayanın böyle bir işletmeyi çalıştırması daha hijyenik bir ortam sağlar. Kıraathanede çalışmaya başladığım günden beri buranın ortamı bayağı değişti. Çalışmamla birlikte kadın erkek eşitliğine daha çok inandım" dedi.

Eşi Niyazi Bingöl ise, bir bayanın kıraathanelerde çalışmasının çok gerekli olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 yıldır Varto ilçesinde ve dışında kıraathane işletmeciliğini yaptığını anlatan Bingöl "Temizliğe dikkat edilmediğinde kıraathane bir anlamda mikrop yuvasıdır. Bunun için bu tip iş yerlerinde bayanların çalışmasının daha iyi olacağını düşündüm. Eşime kıraathanede çalışmak isteyip istemediğini sorum. O da çalışacağını belirterek teklifi kabul etti. Kahve ortamında yabancı bir bayanı getirip çalıştıramam. Aynı zamanda eşim kahve sahibidir. Müşterilerimiz rahat, insanlar daha iyi hizmet alıyor. Bayanın çalıştığı ortamda argo kelimeler ve küfürlü konuşmalar da olmuyor" dedi.

Müşterilerinden Mehmet Kaya ise, bir bayanın kıraathane çalışmasını gerçekten olumlu gördüğünü anlatarak "Bingöl çifti ailevi yönden bir birlerine destek oluyorlar. Bayanların çalışması hijyen bakımında da iyi oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 12:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?