16
Mayıs
2024
Perşembe
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Kız öğrencilerin taşımalı sistem talebi

Varto ilçesi Sazlıca köyündeki voleybol sahası açılışına katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, okullarına yaya gidip gelen öğrencilerin araç talebi ile karşılaştı.

Yapılan açılış töreninin ardından Kaymakam Mehmet Yıldız'ın yanına gelen bir gurup kız öğrenci, bir sorunlarının olduğunu anlatmak istediklerini belirttiler. Arkadaşları adına konuşan Sazlıca Köyü İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencilerinden Suzan Karakoç, yaşadıkları Leylek köyünde 2. kademe eğitim ve öğretim kurumu olmadığı için, 30'a yakın arkadaşı ile birlikte her gün 3 kilometre yolu yaya gelip gittiklerini anlattı.

Özellikle kız öğrencilerin kış mevsiminde büyük sorun yaşadığını anlatan Karakoç "Rahat bir şekilde eğitim ve öğretimizin yapılamasını istiyoruz. Bunun içinde biz öğrencilere bir araç tahsis edilmesini istiyoruz" dedi.

Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Yakup Yavaş'a talimat vererek pazarlık yapılarak bir aracın tahsis edilmesini söyledi. Kaymakam Yıldız, araç ücretini kendilerinin karşılayacağını, öğrencilerin Leylek köyünden Sazlıca köyüne eğitimlerini yapmak üzere hemen minibüsle gidip döneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?