15
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Mehmetçik'ten eğitime destek

Muş'un Varto ilçe Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı işbirliği ile okulların boyanarak eğitime destek verildiği bildirildi.

Varto ilçesinde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu binası Mehmetçik tarafından boyanarak eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından yapılan işbirliği ile boya ihtiyacı olan okullarda çalışma başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Hürriyet İlköğretim Okulu'nda boya ihtiyacının olduğunun kaymakamlığa bildirilmesinin üzerine çalışma başlatıldı. Kaymakam Okan Leblebicier başkanlığında başlatılan çalışmalarda, okul boyama işi İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından üstlenildi. Varto İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerlerin üstlendiği boyama çalışmalarında malzemelerin kaymakamlık tarafından alındığı belirtildi. Okulda çalışma başlatan askerlerin binayı tamamen boyayarak, eğitim öğretim yılına hazırlayacakları belirtildi.

Varto Kaymakamı Okan Leblebicier, askerler tarafından boya çalışmalarının başlatıldığı okulun kısa bir sürede tamamlanacağını söyledi. Leblebicier, "Hürriyet İlköğretim Okulu'nun boyanmasına ihtiyaç olduğunu öğrendik. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ile yaptığımız işbirliği sonucu okulun boyasını askerler yapmaya başladı. Daha önce de askerler ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu boyamıştık. Malzemeleri kaymakamlık olarak biz temin ettik. İşçiliğini ise asker arkadaşlarımız ücretsiz yapıyorlar. Çalışma tamamlandıktan sonra okulumuz çok güzel bir şekilde eğitim öğretim yılına hazır hale gelecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 10:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kral aşçı IP: 85.100.3.xxx Tarih : 14.09.2007 11:51:10

evet bende çok sevindim çünkü askerliğimi bende vartoda jandarmada yaptım ama vartoyu çok özledim inşallah bir gün ziyarette bulunacam herkese selam