20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Mobeseler merkezi yerlere takıldı

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı tarafından alınan 20 adet mobese kamera ilçe merkezini rahat görebilecek noktalara takıldı.


İlçe merkezi gözetlenerek olası olaylarda yaşanan sorunları çözmek amacıyla kurulan kameraların yaklaşık 100 bin YTL'ye mal olduğu belirtildi. Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, sistem sayesinde ilçe merkezinde bulunan bütün caddeleri görüntüleme imkanına kavuştuklarını söyledi.

Yıldız "Aldığımız mobese kameralar Hükümet Konağı, Çaylar Caddesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü civarı, Muş caddesi ve şehir merkezi girişinde tespit edilen noktalara yerleştiriliyor. Amacımız bunu ilçenin her tarafına yaymaktır. Ama imkanlarımız ancak buna yetti. Bunun dışında bir tane nitelikli kameramız var, 2 kilometreden net görüntü alıyor. Bunu da dört yol dediğimiz bölgeye yerleştireceğiz. Bu sistem ile birlikte artık ilçemizde her hangi bir taşkınlık veya hadise yaşanırsa kameralarımız tespit edecektir. Bu kameraların kaydettiği görüntüler saklı kalacaktır. Yaklaşık 100 bin YTL maliyeti olan bu sistemi kurmak için 35 bin YTL esnaftan destek aldık. Esnafımız işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının sona ermesi nedeniyle bu sistemi kurmak için bize maddi yardımda bulunmuştur. Bu sistem ile hırsızlık olaylarının asgariye ineceğine inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:42:36
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 17:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeref han IP: 88.228.174.xxx Tarih : 11.09.2008 00:09:03

Bence çok iyi oldu Varto İÇiN KesKe Bunu Daha Önce Kursaydık Kendi Şahsım Adıma TEŞEKÜR EDERİM DAHA FAZLASINI BEKLİYORUM VARTO İLÇE EMİNİYET MÜDÜRLÜGÜNE TEŞEKÜRLER HİZMETİNDEN DOLAYI...!