15
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Muş'da susuz günler başladı

Muş'un Varto İlçe Belediye Başkanı Demir Çelik, küresel ısınmadan dolayı ilçede içme suyu şebekesini besleyen kaynakların kuruduğunu söyledi.


Son dönemlerde ilçede yaşanan su sorunu nedeniyle vatandaşların şikayet ettiğini ifade eden Varto Belediye Başkanı Çelik, bu sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Aşırı sıcakların su kaynaklarını kuruttuğunu söyleyen Başkan Çelik, "Şu anda dünyanın bir çok yerinde küresel ısınma kaynaklı susuzluk yaşanıyor. Yeteri miktarda yağmur düşmemesi, sıkıntının artmasına neden olmaktadır. İlçemizde de son zamanlarda şikayetler artmıştır.

Bu şikayetler üzerine ilçemize içme suyunun geldiği Selçuk ve Golasar bölgesindeki kaynaklarda inceleme yaptık. Selçuk kaynağından ilçemize saniyede 40 metreküp su gelirken 15 metreküpe, Golasar bölgesinden ise saniyede gelen 25 metreküp 8 metreküpe düşmüştür. Aslında şuan kaynaklarımızdan çıkan su bile ilçemize yeter ancak, vatandaşlarımız tarla ve bahçeleri de içme suyu şebekesi ile sulamakta. Bahçe ve tarlalar sulandığı için özellikle üst katlara su çıkmamaktadır. Vatandaşlarımız suyu tasarruflu kullanırlarsa bu sıkıntılar bir nebze de olsa bitecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 03:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?