18
Mayıs
2024
Cumartesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Ne olur acımı dindir Sayın Valim

Muş’un Varto İlçesi’nin Üçbulak köyünde yaşayan ortopedik özürlü Eda Yalçınkaya, Vali İbrahim Özçimen’den tedavisini sürdürebilmek için yardım istedi. Vali Özçimen ise, "Eda için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Muş Valiliği tarafından başlatılan "Bedensel ve Zihinsel Engelliler Projesi"ne gösterilen ilgi her geçen artıyor.

4 yıldır devam eden projeden faydalanmak isteyen engelliler, her fırsatta Muş Valisi İbrahim Özçimen ile görüşerek istek ve sıkıntılarını anlatıyor.

Varto’nun Üçbulak köyünde incelemelerde bulunan Muş Valisi İbrahim Özçimen’den tedavisine yardımcı olunması için destek isteyen 16 yaşındaki Eda Yalçınkaya (16), İçel’in Tarsus İlçesi’nde tedavisinin devam ettiğini ve kendisine maddi yardım yapılmasını istedi.

Doğuştan 2 ayağı tutmayan Eda Yalçınkaya, "Çocukluğumdan beri bu acıyı yaşıyorum. Ailemin katkısı ile daha önce İçel’in Tarsus İlçesi’nde tedaviye gittim. Halen de gidiyorum. Ancak son yıllarda elverişli olmayan maddi sıkıntımız yüzünden kontrollerimi aksattım. Bugün Vali’nin köyümüze geldiğini duyunca kendisi ile görüşmek için buraya geldim. Kendisi ile görüşme olanağı buldum. Beni Ankara’ya göndereceğini söyledi. Göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ederim" dedi.

Zihinsel ve Bedensel Engelliler Projesi Koordinatörü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz’a gerekli yardımın yapılması için talimat veren Vali İbrahim Özçimen, "Daha önce Valilik tarafından başlatılan Engelliler Projesi’ne destek veriyoruz. Bu projenin daha geniş kapsamlı olması içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün buraya yapmış olduğumuz gezide karşılaşmış olduğumuz bu güzel kızımızın sorununu gidermek için de ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 13:14:07
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?