22
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Öğrencilere okuma salonu açıldı

Varto ilçesindeki çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Muş Öğretmenler Derneği tarafından Yeni Belediye Pasajı'nda bir okuma salonu açtı.

Varto'da gençlerin internet ve oyun salonlarından kurtarılması amacıyla da kurulan okuma salonunda ders kitapları, soru bankaları, testler, konu anlatımlı kitaplar, roman, hikaye, temel eserler, edebi ve sosyal içerikli her türden kitap bulunuyor. Öğrenciler günün her saatinde gelip burada bulunan kaynaklardan faydalanıp ücretsiz test ve soru bankalarını kullanabilecekleri, okuma salonuna vatandaşların da kitap bağışlayabileceği belirtildi.

Muş Öğretmenler Derneği okuma salonu sorumlusu sınıf öğretmeni Yunus Taş "Derneğimiz Varto'da okuma salonu açıp maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kurs ve kaynak vermektedir. Derneğimizin tek amacı Varto'nun eğitimine elimizde olan imkanlar dahilinde yardımcı olmaktır. Derneğimize üye olan öğretmen arkadaşlar hafta sonu ve boş vakitlerinde fedakarlık yapıp Varto'daki öğrencilere yararlı olabilmek için ellerinden gelen gayretleri gösteriyorlar. Ayrıca hayır sahibi iş adamlarının buradaki fakir çocuklara kırtasiye ve giyim yardımı yapmaktır.

İnşallah ilerde fakir çocukların hepsine yardım eli uzatan eğitim gönüllüleri bu durumdaki tüm çocuklara yardımcı olurlar.Yakında yapacağımız seviye tespit sınavına (STS) tüm öğrencileri bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kayhan IP: 88.232.109.xxx Tarih : 1.12.2007 21:06:19

okuma salonunuz hayırlı olsun eğitime katkılarından dolayı derneğinize teşekkür ederim yunus bey allah yardımcınız olsun dualarımız sizlerle