20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Öğretmenler donmadan kurtarıldı

Muş'un Bilek ve Ağartı köylerine giderken yolda kalan 7 öğretmen ve bir köylü, donmaktan son anda kurtarıldı.


İl Özel İdare'ye bağlı ekiplerin çalışmasıyla kurtarılan öğretmenler ve bir köylü başka bir minibüsle köye götürüldü. Muş şehir merkezinde de etkili olan kar yağışının ardından yol açma ve temizleme çalışmaları devam ediyor.

İki gün önce yağan kar nedeniyle Muş'un 300 köy yolu kapandı. Muş merkeze bağlı Bilek ve Ağartı köy yolları İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince açıldı ancak öğretmenleri taşıyan minibüs kara saplanarak şarampole yuvarlandı. Öğretmenler ve köylü yolda mahsur kaldı. İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör, araçları gönderdikten sonra kendisi ekibi ile olay yerine gitti. Bir saat süren yol açma çalışmalarının ardından öğretmenlere ulaşıldı.

Dün gece Muş'tan minibüsle köylerine gitmekte olan öğretmenler M.Şirin Diğer, Maşallah Say, Erdem Geçkin, Mesut Karakaya, Yücel Şeker, Abdullah Görür, Ramazan Bulat ile Ali Sat isimli vatandaş yolda araçlarının şarampole yuvarlanarak kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Öğretmenler, durumu cep telefonları ile Muş'taki öğretmen arkadaşlarına bildirdi. Haberi alan İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör, araçları gönderdikten sonra kendisi ekibi ile olay yerine gitti, 1 saat süren yol açma çalışmalarının ardından öğretmenlere ulaşıldı.

Öğretmenlerden Erdem Geçkin, "Muş'tan hareket ettikten sonra köye 10 kilometre kala minibüsümüz önce şarampole yuvarlandı. Kara saplandı.Yaklaşık 3 buçuk saat mahsur kaldık. İmdadımıza yetiştiler, hava çok soğuktu, gelmemeleri halinde hepimiz donabilirdik." dedi.

İl Genel Sekreteri Ahmet Güven, konunun kriz masasına bildirilmesinin ardından 2 greyder çıkarıldığını ve olay yerine bizzat kendisinin giderek gereğini yaptığını ifade etti.

MUŞ BELEDİYESİ KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR
Kar yağışı sonucu beyaza bürünen Muş'ta yol açma ve kar temizleme çalışmaları başladı. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 4 kepçe, 4 greyder ve 13 belediye kamyonu ile kar temizleme çalışmalarına başlandığını belirterek "Kar yığınlarının temizliği için valilikten, Karayolları ve İl Özel İdaresi'nden araç yardım talebinde bulundum. 50 işçimizle 24 saat süreli 3 vardiya şeklinde kar temizleme çalışmalarımız sürüyor. Günlük 5 bin YTL masrafımız oluyor ve 30-40 kamyon karı şehir dışına çıkarıyoruz." dedi. Ana caddelerde kar temizleme çalışmalarına öncelik verildiğini belirten Başkan Dede, kaldırımların da kepçelerle temizlendiğini ve ara sokaklar dahil 3 gün içinde tüm yolların kardan temizleneceğini açıkladı.

cha/hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 11:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?