20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok

Varto ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan giyim ve makine nakışı kursunu başarı ile bitiren 60 yaşındaki Fatma Değertekin, düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından mahalle ve köylerde açılan kursların yılsonu sergisi düzenlendi. Kurs süresince yapılan el emeği göz nuru ürünler, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Oğlakçı köyünde sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış kurdelesi kesilen sergilerde başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. Oğlakçı köyünde düzenlenen sergide kurs bitirme sertifikası alan 60 yaşındaki Fatma Değertekin, okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha kanıtladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gıyasettin Aydemir'in elinden sertifikasını alan Değertekin, çok mutlu olduğunu söyledi.

Fatma Değertekin, "Hiç okula gitmedim. Köyümüzde kurs açıldığını duyunca başvurarak kaydımı yaptırdım. Öğrenmenin yaşı yoktur düşüncesi ile kursa devam ettim. Giyim ve makine nakışı konusunda çok güzel şeyler öğrendim ve çok mutluyum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gıyasettin Aydemir ise yaptığı açıklamada, açtıkları kurslarda yaş sınırının olmadığını söyledi. Aydemir, "Fatma Değertekin bize bir kez daha gösterdi ki öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşlılarımızı özellikle okuma yazma kurslarına bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Sergiye Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Günay Güllü, İlçe Tarım Müdürü Kadir Ateş, vatandaşlar, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAMER DEĞER IP: 78.185.216.xxx Tarih : 27.06.2008 22:20:58

Sayın değertekeni tebrik ederim.Gerçentende şunu bize birkere daha gösterdiki^ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR...^^