16
Mayıs
2024
Perşembe
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Sarıgül Muş'tan seslendi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Atatürk'ün arkasına sığınarak istismarda bulunduğunu öne sürerek, "Atatürk kalkıp gelse ona ne cevap vereceksin?" dedi.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Muş Halk Eğitim Merkezi'nde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtım törenine katıldı. Muş'taki 100 bedensel engelliye tekerlikle sandalye dağıtan Sarıgül, özel uçakla geldiği Muş'ta ilk olarak Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi makamında ziyaret ettikten sonra Hacı Şeref Camii'nde cuma namazı kıldı. Daha sonra Muş Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Sarıgül, yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

Baykal'ın Atatürk'ün arkasına sığınarak istismarcılık yaptığını iddia eden Sarıgül, kendisinin de halkın içerisinden biri olduğunu belirterek, "Bugün burada Sayın Belediye Başkanımız Necmettin Dede bize çok güzel bir misafirperverlik gösterdi ama ev sahipliği yapması gerekenleri göremedik. Onlar da kırk yıldan beri Ankara'da bulunan zatı muhterem duyar diye korktular. Ben Muş'tan o beyefendiye sesleniyorum. Kırk yıldır o koltukta oturuyorsun. Tavuk su içer, Allah'a bakar. Kırk yıldır o oturduğun koltukta hiçbir hizmet yapmamışsın. Siyasi hareketi halktan da haktan da koparmışsın. Yaptığın işte de Ulu Önder Atatürk'ün arkasına sığınıyorsun. Sabah akşam Atatürk'ü istismar ediyorsun. Unutmayın ki Kocatepe'de, Sakarya'da savaşılırken Atatürk'ün yanında herkes vardı ve Muşlular da vardı. Hepimizin atası ulu önder Atatürk bir gün genel merkeze gelerek, 'Sen burada ne oturuyorsun, benim koskoca partimi halktan da koparmışsın, haktan da koparmışsın' derse o zaman orada ne cevap vereceksin, doğrusu çok merak ediyorum" ifadelerini kullandı.


Törende konuşan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de Muş'taki engellilere yaptığı yardımdan ötürü Mustafa Sarıgül'e teşekkür ettiklerini belirterek, "Şu anda hepimiz yaşayan birer engelliyiz. Ne zaman engelli olacağımızı Allah bilir. Sayın Sarıgül, insani duygularla binlerce kilometre kat edip bizim memleketimize gelmiştir. Kim olursa olsun, insanlığın yanında olan herkese sinemiz açıktır. İnsanlığın yanında olana her zaman minnettarız. Benim memleketimin gariban insanlarını sevindirmeye geldiğiniz için Allah da sizleri sevindirsin" dedi.


Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da engellilerin unutulmaması gerektiğini kaydederek 100 tane tekerlekli sandalye dağıtan Sarıgül'e teşekkür etti.


Mustafa Sarıgül, törenin ardından Vali İbrahim Özçimen'i de makamında ziyaret ettikten sonra özel uçakla Batman'a hareket etti. Sarıgül'ün Batman'da da tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?