20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Susuz köyler sularına kavuşuyor

Muş'un Varto ilçesinde yıllarca susuzluk çeken Esenler, Akçatepe, Derince köyleri ile Toklu mezrası içme suyuna kavuşuyor.


Yıllarca su sorunu yaşanan köy ve mezrada, Kaymakam Mehmet Yıldız'ın öncülüğünde başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Varto ilçesinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede incelemelerini tamamlayan Kaymakam Mehmet Yıldız, su sorununu çözmek için ihale yapılmasını sağladı.

Kaymakam Mehmet Yıldız, ilçede göreve başladığı günden itibaren 3 köy ve 1 mezrada içme suyu sıkıntısı olduğunu öğrendiğini ve bunu çözmek için çalışma başlattığını söyleyerek, "Boyalı köyünde bulunan Bedir ve Havuz çeşmeleri kaynağından Esenler, Akçatepe, Derince köyleri ve Toklu mezrasına içme suyu çekilmesi için köylüler ile görüşerek rızalarını aldım.

Bu kaynaklar Boyalı köyünde ikamet edenlere ait olduğu için izinlerine başvurduk ve köylüler ile muhtar aracılığıyla yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi. Yıllarca susuz olan bu üç köyümüz ve mezramızda yaklaşık olarak 31 bin 939 metre mesafede boru döşenecektir. 297 bin 250 YTL maliyet ile bu üç köy ve bir mezramızın su sorununu çözeceğiz. Kışa girmeden bu iş tamamlanacak ve evlere su verilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?