19
Mayıs
2024
Pazar
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

'Teknik Eğitim Sorunları' konulu toplantı

Muş'un Varto ilçesi 'Teknik Eğitim Sorunları' konulu bir toplantı düzenlendi. 

Varto Endüstri Meslek Lisesi'nde (EML) düzenlenen toplantıya İlçe Milli Müdürlüğü şube müdürleri Remzi Tepe ve Fevzi Aktaş, EML Müdürü Sait Yetkiner, Okul Aile Birliği Başkanı Figen Ergün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ural Tepeli katıldı. 

Teknik eğitimin sorunlarının ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan EML Müdürü Yetkiner, atölyelerde yapılan çalışmalar esnasında yaşanan iş kazalarından dolayı görevli öğretmenlerin tazminat ödemekle karşı karşıya kaldığını kaydetti. 

Teknik eğitim veren okulların böyle bir riski bulunduğunu dile getiren Yetkiner, öğrencilerin 10. sınıftan itibaren iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalarının yapılması gerektiğini de vurguladı. Yetkiner, "İlçemizde, istihdam ve işsizlik sorunu göz önüne alınmaksızın okullar açılmakta ve programlar uygulanmaktadır. Okulumuz bünyesinde ilçede yaşanan işsizliği asgariye indirecek bölümler açılması gerekirken, yanına çok programlı bir lise yapılıyor. Hangi iş koluna ihtiyaç var, istihdam durumu nedir? Tespiti yapılarak alanların açılmasını sağlamak yerine iş olsun diye alan açılmaması lazım. İlçede eğer yapı alanında bir ihtiyaç varsa yapı bölümü açılsın, hayvancılıkla ilgili bir sıkıntı var ise gıda teknoloji bölümü açılsın" dedi.
Eğitim verirken finansman sıkıntısı da çektiklerini ifade eden Okul Müdürü Yetkiner, "Atölyelerimizde, öğrencilerin eğitim ve öğretiminde kullanacağı malzemelerin teminin de bile zorluk çekiyoruz. Merkezi yönetim bütçesinde mesleki ve teknik okullarına ayrılan paylar artırılmalıdır. İlçemizdeki meslek odalarının gelirlerinde okulumuza gelir sağlanmalıdır. İl Özel İdaresi'nden meslek fonu açmalıdır. Araç ve gereç konusunda çok zayıfız" şeklinde konuştu.
Varto İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü şube müdürleri Remzi Tepe Ve Fevzi Aktaş'ın toplantıda belirtilen eksikliklerin giderilmesi hususunda ellerinde geleni yapacaklarını belirttiler. Tepe ve Aktaş, yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler. Düzenlenen toplantı verilen ikramın ardında sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 17:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?