22
Mayıs
2024
Çarşamba
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Terör madurları için keşif

Varto İlçe Kaymakamlığı tarafından oluşturulan bir heyet, terörden zarar görenlerin mağduriyetlerini tespit etmek için keşif çalışma başlattı. 

Varto Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Zarar Tespit Komisyonu, terör mağduru oldukları için dilekçe ile tazminat talebinde bulunan vatandaşların müracaatlarını değerlendirdikten sonra olay mahallinde keşif yaptı. 

Komisyon üyeleri ilçe merkezi ve Tepe köyünde terör saldırısına uğrayarak mağdur olan vatandaşların sorunlarını da dinledi. Komisyon Başkanı olarak keşiflere katılan Varto Kaymakamı Dr. Mehmet Tanışır, terör mağduru vatandaşların müracaatlarını değerlendirdikten sonra çalışmalara başladıklarını belirtti. Tanışır, "İlçenin Tepe köyünde 1997 yılında teröristlerin bir vatandaşımızın kahvehanesini silahla taraması sonucu Ahmet Turan isimli geçici köy korucumuzun çocuğunun öldürülmesi olayı ile ilgili bize müracaat edilmişti. Terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkındaki kanun gereği, vatandaşların zararlarının tazmini için yerinde inceleme yaparak gerekli bilgileri toparlıyoruz. Bu çalışma ile mağdur olan vatandaşların tazminat alma gibi bir haklarının olup olmadığı tam tespit edilerek teknik bilirkişi raporu da alınıp karara bağlanacaktır" dedi. 

Kahvehanesi teröristler tarafından silahla taranan Hayrettin Özer ise keşfin yapılmasına sevindiğini ve yaşadığı mağduriyet sonrasında tazminat talebinde bulunduğunu söyledi. Tepe köyünde keşif çalışmalarını bitiren komisyon üyeleri daha sonra ilçe merkezinde terör mağduru olan Abdulselam Yılmaz'a ait kahvehanede inceleme yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 18:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?