16
Mayıs
2024
Perşembe
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Varto'da deprem toplantısı

Varto İlçe Kaymakamlığı, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine yönelik deprem konulu bir toplantı düzenledi. 

Kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıya, Kaymakam Mehmet Tanışır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Demir, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Günay Güllü, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Memiş ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. 

Kaymakam Tanışır, yaptığı konuşmada, ilçenin Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hattının birleştiği bir yerde bulunduğunu belirterek, meydana gelebilecek tabii afetler ve depreme karşı tedbirleri gözden geçirmek amacıyla toplandıklarını söyledi. İl Sivil Savunma Müdürü Abdurrahim Dayanan ise, kurumların afetlere ne kadar hazırlıklı olduğunu, kurumun imkan ve faaliyetlerini konusunda bilgi verdi. 

Muş Kızılay Şubesi'nden Afet Bölge Sorumlusu Kadir Kemaloğlu da, deprem ve sel gibi doğal afetlere hazırlık konusunda en önemli olanın önceden vatandaşı eğitmek, afetlerle yaşamasını öğretmek olduğunu belirterek, eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. Depremle ilgili slayt gösterisinin de sunulduğu toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki planlama konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 14:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?