20
Mayıs
2024
Pazertesi
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Varto'da kurtuluş coşkusu

Varto ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Muş Caddesi üzerinde düzenlenen tören, hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Varto ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlamaları münasebetiyle bir konuşma yapan Belediye Başkanı Demir Çelik, insanlık tarihinin savaşlar ve ölümlerle dolu olduğunu söyleyerek "Bugün 90 yıl öncesindeki işgalden kurtulmanın sevincini yaşıyoruz. İlçemizin kurtuluş yıldönümünü kutlarken barış ve sevgiye dayalı bir gelecek dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlara vesile olsun diyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve oynanan halk oyunlarının ardından törene, yağmur yağışı nedeniyle Varto Lisesi'nin kapalı spor salonunda devam edildi.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Çevre ve Orman Müdürü Rıfat Nehir, İlçe Belediye Başkanı Demir Çelik, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Günay Güllü, Emniyet Müdürü Burak Bal, Varto Cumhuriyet Başsavcısı Esabil Kale, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 19:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asi buluç IP: 78.169.10.xxx Tarih : 22.04.2008 19:08:48

varto gerçekten güzel bir yer.şuan bu ilçede yaşadığımçok mutluyum