19
Mayıs
2024
Pazar
VARTO - MUŞ
Belediye Sayfaları

Vartolu'nun su sevinci

Muş'un Varto ilçesinin Leylek köyünde içme suyuna kavuşan vatandaşlar kar ve soğuğa aldırmadan davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendiler.
145 hane ve bin nüfuslu Leylek köyünde yıllardan beri yaşanan içme suyu sorunu Köy-Des Programı çerçevesinde çözüme kavuşturuldu. Varto Kaymakamlığı'nın başlattığı çalışmalar çerçevesinde 10 kilometre uzaklıktaki kaynaktan getirilen şebekeli içme suyu ile köylülerin yıllardan beri yaşadığı çile sonlandırıldı. Her gün üç kilometre uzaktan sırtlarında su taşımak zorunda kalan köylü kadınlar, evlerinde su akmaya başlamasının sevincini davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar. Kar ve soğuğa aldırmadan gönüllerince eğlenen köylülerin yıllardan beri yaşadıkları çilenin sona ermesinin mutluluğu, çekilen halaylarla gözler önüne serildi.
Leylek köyünde düzenlenen içme suyu açılış töreninde konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, yıllardan beri yaşanan bir sorunun çözüme kavuşturulmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunları çözmeye devam edeceklerini kaydetti. Vali Bektaş, "Köylerde oturan hanımları, kızları, çocukları mutlu görmek, yüzlerinin güldüğünü görmek bizi çok mutlu ediyor. Elimizde ne varsa sizlere feda olsun. Bundan sonra her türlü ihtiyaçlarınızda elimizden gelen bütün imkanlarımızla koşacağımızı biliyorsunuz. Bu içme suyunda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yıllardan beri sırtlarında su taşımak zorunda kaldıklarını dile getiren köylü kadınlar ise, "Her gün üç kilometre öteden bidonlarla sırtımızda su taşıyorduk. Ama artık evimizde su akacak. Bu çileden kurtulduğumuz için çok mutluyuz. Köyümüzü içme suyuna kavuşturan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
Leylek köyünde düzenlenen içme suyu açılış törenine Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?