30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

1 asker yaralandı

Güvenlik kuvvetlerinin Tunceli kırsalında başlattığı operasyonlar devam ederken, merkeze bağlı Alacık Köyü kırsal alanında dün akşam çıkan çatışmada 1 askerin hafif yaralandığı bildirildi.


Güvenlik kuvvetlerinin kırsal alanların başlattığı yoğun operasyonlar 4. gününe girerken, bölgede zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Alınan bilgilere göre, Jandarma Bölge Komutanlığı, 4. Komando Tugay Komutanlığı ile Hozat İlçesi'ndeki 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonda dün gece de hareketlilik yaşanırken, Tunceli semalarında son dönemlerin en yoğun helikopterler trafiği görüldüğü bildirildi. Tunceli Merkez, Pülümür, Ovacık, Nazimiye ve
Hozat ilçelerinin kırsal kesimi, ormanlık alanlarda hava destekli sürdürülen operasyonlarda, dün gece merkez Alacık Köyü kırsalı ve Kutu Dere Vadisi'nin gece boyunca bombalandığı bildirilirken, askerler ve PKK'lı bir grup arasında çatışmaların çıktığı belirtildi. Dün gece Alacık Köyü kırsalında çıkan çatışmada 1 askerin hafif yaralandığı ve Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 18:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?