26
Nisan
2024
Cuma
TUNCELİ

Tunceli sise teslim

Tunceli ve Elazığ'da yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Tunceli Merkez, Pertek, Mazgirt ve Hozat ilçelerinde etkili olan sis nedeniyle görüş uzaklılığı zaman zaman 5 metreye kadar inerken, Elazığ'da şehir ulaşımı aksadı, tarihi Harput'ta ve Keban Baraj Gölü'nün Pertek kısmında kartpostallık manzara oluştu.

Tunceli'de son 3 günden beri etkili olan soğuk hava, karayollarında buzlanmaya yolaçtı. Dün gece Tunceli kent merkezinde hava sıcaklığı eksi 12 derece olurken, Ovacık İlçesi'nde eksi 17, Pertek İlçesi'nde eksi 10 ve Mazgirt İlçesi'nde ise eksi 13 derece olarak ölçüldü. Tunceli merkez, Pertek, Mazgirt ve Hozat ilçelerinde etkili olan sis nedeniyle görüş uzaklılığı zaman zaman 5 metreye kadar inerken, günlük yaşam da zorlaştı.

Elazığ'da 3 günden bu yana etkili olan yoğun sis bugün etkisini arttırarak devam etti. Sis bir yandan hayatı olumsuz etkilerken, bir yandan da tarihi Harput'ta kartpostal manzaralar ortaya çıkardı. Harput'tan bakıldığında Elazığ kent merkezi sis bulutları nedeniyle görünmez oldu. Görüş mesafesinin 50 metrenin altına indiği Elazığ'da trafikteki sürücüler de sis lambalarını yakarak dikkatli seyretti. Elazığ Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hafta boyunca etkisini sürdürecek olan yoğun sise karşı sürücüleri ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı

DHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2013 Salı 16:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?