4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

1 ayda 5 terörist kampı imha edildi

Tunceli'de, teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürerken, güvenlik güçleri son 1 ay içinde teröristlere ait 5 adet kış kampını imha etti. 

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan ve özel eğitimli komandoların katıldığı hava destekli operasyon ve arama tarama faaliyetleri, tüm hızıyla sürüyor. 

Havadan indirilen jandarma özel harekat timleri ve 4. komando birliklerine ait kuvvetler, son 1 ay içinde yer yer 2 metreyi bulan karda, teröristlerin kış konaklama alanı olarak kullandığı 5 mağara buldu. Mağaraların içinde tonlarca gıda, çok sayıda ilaç ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Mağaraların bazılarının çevresinde tespit edilen tuzaklanmış basma düzenekli C-4 plastik patlayıcıyla desteklenen 3 adet bomba etkisiz hale getirildi. 

Son bir ay içinde sadece il merkezi ve Hozat ilçesinde olmak üzere gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 23 Ocak tarihinde Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından sürdürülen arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütüne ait bir sığınak ve içerisinde yaşam malzemesi bulundu. 11 Şubat tarihinde merkez Ahpanos Vadisi'nde dağlık alanda yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü PKK militanlarınca kullanılan 2 adet sığınak içerisinde çeşitli yaşam malzemesi ve tuzaklanmış el bombası düzeneği ele geçirildi. 25 Şubat tarihinde yine Ahpanos Vadisi'nde güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak içerisinde, 1 adet gece görüş gözlüğü ile muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, bugün yine aynı bölgede güvenlik kuvvetlerince icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütüne ait bir sığınak içerisinde, bol miktarda temel gıda malzemesi ve giyecek malzemeleri ele geçirildi. Malzemeler ve sığınaklar kullanılamaz hale getirildi. 

Yetkililer, terör örgütüne karşı bölgedeki operasyonların sürdüğünü bildirdi. 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tunahan özen IP: 88.233.155.xxx Tarih : 25.03.2007 11:38:22
duşmanları elvet bir gün yıkacağız türk milleti yaşasın