1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

145 köye ulaşılamıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle 5 gün önce kapanan Tunceli-Ovacık karayolu ulaşıma açılırken halen kapalı bulunan Tunceli-Pülümür karayolunun ulaşıma açılması için ise Karayolları ekipleri yoğun çaba gösteriyor. Tunceli genelinde 145 köy yolunun da ulaşıma kapalı bulunduğu bildirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hüküm süren kara kış Tunceli'de hayatı olumsuz etkiliyor. 145 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Tunceli il merkezinde 70 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye ulaştı. 5 gün önce 15 vatandaşın çığ düşmesi nedeniyle mahsur kaldıktan sonra ekipler tarafından kurtarılmasının ardından Tunceli- Ovacık karayolu ulaşıma açılırken, Pülümür karayolunun açılması için karayolları ekiplerinin 3 vardiya halinde çalıştığı öğrenildi. Vatandaşların güvenliği nedeniyle Pülümür karayolunun ulaşıma açılıncaya kadar trafiğe kapalı tutulacağı bildirildi. Bu arada Erzincan'a gitmek üzere Tunceli'ye gelen araçlar Esen Mahallesi'nde bekletiliyor.

Pülümür karayolunda 5 gün önce yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan, aralarında hamilelerin ve çocukların da bulunduğu 25 kişi Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarılarak Pülümür Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?