4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

190 köyle ulaşım kesildi

Tunceli'de, gece yarısından sonra başlayan kar yağışı nedeniyle 190 köy yolu ulaşıma kapandı, şehir içi trafiğinde ise İstanbul trafiğini aratmayan manzaralar yaşandı.

Bütün yurtta etkili olan kar yağışı Tunceli'de hayatı yeniden olumsuz etkilemeye başladı. Gece yarısından sonra başlayan kar yağışı nedeniyle 190 köy yolunun ulaşıma kapandı. Demiroluk Rampası mevkisinde de zincirsiz yola çıkan araçlar, buzlanma nedeniyle rampayı çıkamayıp kayarak yolu trafiğe kapattı.

Yoğunlaşan trafik nedeniyle ortaya, kar yağışı esnasında İstanbul trafiğinde yaşanan manzarayı aratmayan görüntüler çıktı. Yüzlerce araç çift yönlü olarak yolda kaldı. Trafik arapsaçına döndü. Okullarına gitmekte olan öğrenciler ve diğer yolcular araçlarından inerek yaya yürümeye başladı.

Yolcular karayolları ve belediye ekiplerine "Yolu zamanında tuzlamıyorlar" diye sitem ederken, kalpten yeni ameliyat olmuş bir kadın, "Ben kalp ameliyatı oldum, hastayım, yürüyemiyorum. Bana bir şey olduktan sonra mı yolu tuzlayacaklar" diye sitem etti.

Yaklaşık bir saat sonra bölgeye gelen Karayolları aracının yola tuz dökmesinin ardından trafik akıcı hale geldi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2012 Pazartesi 14:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?