6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

4 bin askerle büyük operasyon

Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nin kırsal kesimi ile Tunceli-Bingöl sınırı ve Ovacık ile Hozat İlçesi arasındaki bölgelerde dün akşam saatlerinde başlayan kapsamlı operasyonlar devam ederken, bu sabah da yüzlerce yeni birlik operasyon alanlarına sevkedildi.

4 bin askerin katıldığı ve havadan da helikopterlerin desteği ile yürütülen operasyonlarda, son model teknolojik aletlerden de yararlanılıyor.

Tunceli’de geçen hafta içinde Pülümür İlçesi dağlık alanında yaşanan çatışma sonrası 1 askerin şehit olması ve 3 askerin yaralanması ardından başlatılan operasyonların kapsamı ve katılan asker sayısı artarak devam ediyor.

Pülümür İlçesi Kırmızıköprü, Mezra ve Çakırkaya Köyleri arasındaki sık ormanlık arazide yerleri tespit edilen kalabalık PKK’lıların bulunduğu bölge, dün saat 18.00 sularında önce 2 kobra helikopteri tarafından yoğun bombardıman altında tutuldu. Daha sonra çok sayıda Sikorsky helikopterle bu bölgelere özel eğitimli profesyonel birlikler indirildi. Gece yarısından sonra 15 kişilik PKK’lı grup ile sıcak temas sağlanınca çatışma çıktı. Sabah erken saatlere kadar aralıklarla süren çatışmalar sonrası ölü yada yaralı hakkında bilgi alınamadı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik çalışmalar sonucunda Tunceli-Bingöl sınır boyunda yaklaşık 10 kişilik ve Tunceli’nin Hozat-Ovacık İlçeleri arasındaki 2 ayrı bölgede de 15’er kişilik iki ayrı grup tespit edildi. PKK’lıların bulundukları bu bölgelere de hava destekli operasyon başlatıldı. Tunceli genelinde giderek genişleyen operasyonlara yaklaşık 4 bin askerin katıldığı belirtilirken, operasyon bölgelerinde PKK’lıların döşediği uzaktan kumandalı ve basma düzenekli çok sayıda bomba, askerler tarafından bulunarak imha edildi. Pülümür İlçesi’nde 4, Hozat İlçesi’nde 1 olmak üzere askerlerin geçiş güzergahlarına döşenen toplam 5 el yapımı bomba bulunerek etkisiz hale getirildi.

Operasyonlara Tunceli Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler, Tunceli 4’ncü Komando Tugayı, Hozat 51’nci Motorlu Piyade Tugayı ile Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli ve profesyonel birlikler de katılıyor.

Tunceli’nin Pülümür İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde; RPG-7 roket atar, basma düzenekle tuzaklanmış el yapımı mayın, 1 el bombası, 10 Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 4 telsiz, 1 dürbün, örgütsel dokümanlar ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2011 Pazar 16:54:39
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 18:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?