4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

4 noktadan saldırdılar

Tunceli merkeze bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'na akşam saatlerinde 4 ayrı noktadan saldırmak isteyen PKK'lılar geri püskürtüldü

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasın bulunan ve il merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta yer alan Sarıtaş Jandarma Karakolu'na bugün akşam saat 18.00 sularında kalabalık bir PKK'lı grup saldırı düzenlemek istedi.

Karakolun çevresinde bulunan ormanlık alandan karakol mevzilerine sızmak isteyen PKK'lılar, termal kameraların fark etmesiyle yoğun ateş altına alındı. Karakol mevzilerine sızmayı başaramayan PKK'lı gruplar bu kez karakola 4 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenledi.

Karakolda bulunan jandarma özel hareket timlerinin ve karakol askerlerinin anında karşılık vermesiyle PKK'lılar ile çatışma çıktı. Dağlık ve ormanlık alandan karakol yakınlarına kadar sızan PKK'lıların özellikle karakol mevzilerini Biksi marka uzun namlulu silahlar ile ateş altına almak istemesiyle birlikte karakol içindeki topçu birlikleri PKK'lıların ateş açtığı bölgeleri yoğun topçu ateşe ve uçaksavar ateşi altına aldı.

Israrla karakol mevzilerine ve karakol içindeki binalara saldırmak isteyen PKK'lılar gizlendikleri yerlerden sürekli ateş açmaya devam edince bu kez Tunceli jandarma komutanlığı ile 4. komando tugayından çok sayıda asker karakola hakim tepelere indirildi . Bölgeye yeni gelen birlikler ile askerler arasında da çatışmanın yaşandığı belirtilirken gece saatlerinde de PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında yer yer çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Çatışmada ölen yada yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınmazken. Tunceli valiliği PKK'lıların birçok noktada Sarıtaş karakoluna saldırmak istediğini ancak güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle PKK'lı grubun geri püskürtüldüğünü bölgede operasyonların devam ettiğini açıkladı.

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 09:08:48
Güncelleme :9 Ekim 2012 Salı 17:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?