6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Açlık grevi gözaltısına protesto

Tunceli Yapı-Yol Sen üyeleri, genel merkezlerinde açlık grevinin 3. gününde 6 yöneticinin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Öğle saatlerinde Tunceli Bayındırlık Müdürlüğü önünde toplanan Yapı-Yol Sen üyesi 100 kişilik bir grup, genel merkezlerinde başlatılan açlık grevinin 3. gününde Genel Başkan Bedri Tekin ile birlikte 5 yöneticinin gözaltına alınışını, yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamayı okuyan Yapı-Yol Sen Tunceli Temsilcisi Kenan Korkmaz, gözaltıları kınadıklarını belirterek, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Grup adına konuşan Korkmaz, Başbakan ile AK Parti’li bakanlar Mehmet Ali Şahin, Kemal Unakıtan ve Zeki Ergezen’e çağrıda bulunarak, "Çıkıp, bu ülkede ücret adaletsizliğinin olmadığını söylesinler.

Kamu çalışanlarının yoksulluk sınırının altında ücret almadıklarını söylesinler. Bizler de bu konuda bir daha eylem yapmayacağımızı söyleyelim. AKP’nin artık şunu iyice anlaması gerekiyor: Ücret adaletsizliğini gidermeden, sefalet ücretini iyileştirmeden, sorunları görmezden gelerek, ücret adaletsizliğini kamuoyu gündemine taşıyan sendikacıları gözaltına alarak sorunları çözemezler" dedi.

Yol-İş, Tarım Orkam-Sen, SES, ESM; TES-İŞ üyelerinin yanı sıra, Tunceli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Göyüldar, EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç ve CHP İl Başkanı Hasan Güneş de eyleme katılarak destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 16:57:34
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?