1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Adli yıl törenle başladı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, yeni adli yılın açılış töreninde yargıya güvenin önemine vurgu yaparak, yargıya güveni tesis edemeyen ülkelerde devletin devamında büyük zorluklar yaşanacağını savundu. 

2008-2009 adli yılın başlaması nedeniyle Özel İdare konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Yüzbaşı Zafer Önder, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve yargı mensupları katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, yargı erkine güvenin öneminden bahsetti. Bayazıt, "Çağdaş ilkelere uygun bir adalet anlayışı olmayan, demokratik hukuk devleti anlayışını hayata geçirmeyen, yargı erkine güvenini tesis edemeyen ülkelerde toplumun barış ve huzuru bozulmakta, devletin devamlılığında büyük zorluklar yaşanmaktadır" dedi. 

Tunceli Barosu Başkanı Özgür Ulaş Kaptan ise kuvvetler ayrılığı ilkesine değinerek, yürütme organının yargıya müdahale girişiminde bulunduğunu ileri sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bezger IP: 88.251.187.xxx Tarih : 10.09.2008 01:25:05

Bu ülkede hukuk yok...Her taraf mafyalaşmış...Yolsuzluklar,partizanlık,rüşvet almış başını gidiyor...Herkes rant peşinde.Peki ne olacak?Çözüm:Çağdaş bir demokrasi,iyi işleyen bir hukuk sistemi,iyi bir eğitim sistemi gerekli. Geri kalmış yörelere yatırım olmalı ki ülkeye huzur gelsin...Bunları kim yapacak?Ne yazık ki bunları gerçekleştirecek parti yok!..Sıkıntı da burada...Hepsi statükocu,hepsi düzen partileri...Reformcu yenilikçi bi partiye gereksinme var...