1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

AKP binasına siyah çelenk

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Tunceli Şubeler platformu üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binasına siyah çelenk koydu. 

Tunceli'de KESK Şubeler Platformu üyesi bir grup, Başbakanlık'ta yapılan toplu görüşmeleri protesto etmek amacıyla AK Parti İl Başkanlığı binası girişine siyah çelenk bıraktı. Hükümeti protesto eden yaklaşık 30 kişilik grup daha sonra basın açıklaması yaptı. 

Grup adına açıklamayı okuyan Tüm Bel Sen Tunceli Şubesi Başkanı Mazlum Doğan, KESK'in kamu emekçilerini hükümete teslim etmeyi reddettiği için o masada olmadığını ve KESK'in olmadığı toplu görüşme masasından çalışanlar lehine bir kararın çıkamayacağını iddia etti. Doğan, "Başbakan'ın büyük bir lütuf gibi göstermeye çalıştığı rakamları, yılbaşından bu yana yapılan zamların yanında komik kalmıştır. Üstelik bu ek zamlar taban ücrete yapılmadığı için emekliliğe yansıtılmamaktadır. Bizler kamu emekçilerinin tamamı için 350 YTL seyyanen zam yapılması talebimizde ısrarlıyız" dedi. 

Hükümetle masaya oturan konfederasyonlara, ''Masayı terk edin çağrısı'' yapan Doğan, tüm kamu emekçilerini birlikte ve bir arada mücadeleye çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 14:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?