30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Arınç, eşya yardımını eleştirdi

Tunceli'de ihtiyaç sahiplerine eşya yardımlarını bir noktada eleştirdiğini belirten Arınç, “Bunun seçim öncesi yapılmasının siyaseten şık olmadığını düşünüyorum. Bunlar seçimden çok önce veya seçim sonrası yapılabilirdi. Şimdi birilerinin aradığı malzemeyi bu şekilde yanlış biçimde vermek, bence şık olmamıştır. Vali ve kaymakamlarımızın iyi niyetinden eminim, ama Türkiye'de yaşıyoruz, bunu bir seçim yatırımı olarak görenler çıkabilir ve o konuda haklı da olabilirler. Bu nedenle seçimlerden çok önce veya sonra yapılmalıydı diye düşünüyorum” dedi.


Arınç, “yaptığınız Kürt açılımının sınırı belli mi? Kürtçe TV ve Mevlit derken iş kontrolden çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:
“Bu ülkede yaşayan insanların kendi kimliğiyle, kültürel haklarının olduğuna inanıyoruz. Kendi dillerini konuşabilmeli, müziğinde, folklorunda, hikayesinde, evinde, neredeyse bunu yapabilmeli, kullanabilmeli. Tabii Anayasa'nın değişmez ilkeleri var. Anayasa'nın 3. maddesine göre resmi dilimiz Türkçe'dir. Bu kural var ve değişmesi mümkün değil. Bunun böyle olmasını doğru buluyorum. Yani eğitim dilinin, resmi dilin ve parlamento dilinin Türkçe olması Anayasa hükmüdür ve bence çok da yerindedir. Hatırlanacağı üzere yaklaşık 5-6 yıl önce anadili öğrenmek için kursların açılmasına izin verilmişti. İstekli şekilde çok sayıda kurs açıldı, ama 'öğrenci bulamıyoruz' diye kapatıldı. Halkımıza özgürlükleri verin, göreceksiniz halkımız bunu çok güzel kullanacak. Ben halkıma güveniyorum.”
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 20:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?