4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Arıtma tesisinde sona gelindi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 8 milyon lira hibe ettiği Tunceli’deki arıtma tesisi tamamlanarak, çevre düzenlemesine başlandı.

2010 yılında Atatürk Mahallesi Kireç Kuyusu bölgesinde temeli atılan Tunceli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde deneme amaçlı faaliyete başlayacak olan ve ilin 35 yıllık ihtiyacına cevap verecek şekilde projelendirilen tesisi tanıtan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, tesisi tüm bölgenin Uzunçayır Barajı’ndan sonra en büyük yatırımı olarak nitelendirdi.

Şahin, proje maliyetinin yarısı olan 8 milyon lira Cumhurbaşkanlığı tarafından hibe olarak verildikten sonra kalan 8 milyon lirasını da İller Bankası kredileriyle belediyenin borçlanarak tamamladığı atık su arıtma tesisi ile birlikte şehrin kanalizasyon ve yağmur suları deşarj kanallarının da gözden geçirilerek tamamlandığını dile getirdi.

Başkan Şahin, “Bu kadarcık maliyetle hemen hemen kentin tüm altyapı sorunlarını çözdük diyebiliriz. Biz sadece atık su arıtma tesisi yapmadık, aynı zamanda kanalizasyon sistemini de yeniledik. Bu tesis bölgenin en büyük tesisi olması yanında aynı ileri teknoloji ile biyolojik arıtmanın yapıldığı çevre ile uyumlu bir tesistir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 13:38:32
Güncelleme :18 Eylül 2012 Salı 15:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haktan IP: 88.234.44.xxx Tarih : 18.09.2012 03:19:14

Bu projede Sayın Cumhurbaşkanımızın  emeği çok..Şimdi açılışa kim gelecek?Ama belli ..bdp nin milletvekili,Zaho  belediye başkanı...Habura gelip sonra geri gidenler...pkk ile öpüşen milletvekilleri..Pkk pardon  bdp saymanı..Çölemerik ağası...Şırnak şeyhi Abdülaziz   kıştanoğlu...Palu beyi ..Daha çok..Kürdi sanatçılar ..Bu açılışta yalnız Cumhurbaşkanımız değil,Dersimliler de çağrılmayacak..Durum öyle gözüküyor..