7
Mayıs
2024
Salı
TUNCELİ

Avcılara ceza yağdı

Tunceli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı denetimlerde kaçak avlandığı gerekçesiyle 30 kişiye çeşitli miktarlarda para cezaları uygulandı. Avcılar daha sonra, savcılığa sevk edilerek yaban hayatına zarar verdiği için tazminat davası açıldı.

Son günlerde avladıkları dağ keçisinin etini araçlarının motor kaputunda kaçırmaya çalışan 3 avcının yakalanmasının ardından vatandaşların ihbarları, ilgilileri harekete geçirdi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, jandarma ve emniyet müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde son bir ay içinde kaçak avlandığı ve limit üzerinde hayvan avlanmadan dolayı 30 kişiye yakalanarak çeşitli miktarlarda para cezalarına çarptırıldı.

Yıl boyu avlanması yasak olan dağ keçisini avlayan avcılara, her keçi için 5 milyar 5 milyon lira para cezası verilirken, limitlerin üzerinde avlanılan her keklik için de 350 milyon lira para cezası kesiliyor. Ayrıca avcılara 700 milyon lira idari para cezası kesildikten sonra savcılığa sevk edilerek yaban hayatına zarar verdiği için tazminat davası açılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 16:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?