30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Başkonsolos Green'den ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Başkonsolosu Eric Green, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'i ziyaret etti.

Edibe Şahin, makamının kapısında karşıladığı Başkonsolos Eric Green ile bir süre görüştü. Ziyaret sırasında Şahin ile sohbet eden Eric Green, daha önce bölgeden araçla transit bir geçiş yaptığında doğasına ve dağlarına hayran kaldığını belirtti.

Gazetecilere bir açıklama yapan Green, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Adana Başkonsolosluğu olarak, bölgedeki illeri daha iyi tanımak amacıyla bu tip ziyaretleri yapıyorum. İlde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Son günlerde Türkiye'de, Kürt sorununun çözümü amacıyla başlatılan çalışmalar konusunda ne söyleyebilirsiniz" sorusuna, "Biz ABD olarak terör konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisindeyiz. Aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda en büyük destekleyicisiyiz. Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda ABD yakın işbirliği için üzerine düşen görevi yerine getirecektir" cevabını verdi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ise Green'in ziyaretlerinden aynı derecede mutluluk duyduklarını belirterek, "ABD'nin önemli müttefiklerden biri, çünkü Ortadoğu'daki durumundan dolayı Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt meselesinin çözümünde önemli konumda. Biz bölge halkı olarak, Kürtler olarak da Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli bir katkımız var. Tunceli nüfus açısından küçük bir kent olmasına rağmen demokrasi mücadelesinde etkisi büyük bir kent. Tarihten bugüne beri Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli bir rolü olan bir kenttir" şeklinde konuştu.

ABD Başkonsolosu Eric Green, Başkan Şahin'le görüşmelerinin ardından ilden ayrılacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 13:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?