30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Bayram gibi kutlandı!

Tunceli'de, Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in de destek verdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, 5 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş ve mitingle kutlandı.


Tunceli'de, Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve DTP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de destek verdiği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, Hastane Sokağı'nda bir araya gelen DİSK, TÜRK-İŞ, KESK ve diğer demokratik kitle örgütlerinin ayrı ayrı kortejler halinde bir araya gelen 5 bin kişinin katıldığı bir yürüyüşle başladı.

Sendika başkanlarının önde yürüdüğü kortej, sloganlar eşliğinde disiplinli bir yürüyüşle Mitingin yapılacağı Kışla Meydanına geldi. Burada güvenlik noktasında tek tek aranarak alana alınan kalabalık sloganlar atarak halay çektiler. Kışla Meydanında devam eden miting, sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin konuşmalar ardından miting olaysız sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:52:31
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 16:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meyman.. IP: 78.160.241.xxx Tarih : 1.05.2009 22:41:35

süper bi mitinqti , dilerim bundan sonrası içnde böyle kenetleneceğiz,bütünlük oluşturup ezilenlerin yanında olacağız.. ezilen,sömürülen ve hala binbir umutla direnen işçinin , köylünün , halkın onurlu bayramı 1 mayıs.. selam olsun bu uqurda canlarını feda edenlere !.. selam olsun iBO'ya , deniz'e , yusuf'a , hüseyin'e ,mahir'e , ali haydar'a , 17'lere...  unutmadık ,unutturmayacaqız.. 1 mayıs bizimdir ,bizim kalacak ..  öndrlerimizin bıraktıqı bu onurlu bayrağı taşıyacağız , ezdirmedik kendimizi ağalara,paşalara,patronlara , ezdirmeyeceğiz de..  munzur gibi hür akacak hakların kardeşliği ,munzur gibi onurlu kalacak,munzur gibi umutlu , munzur gibi doyumsuz olacak..