1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Devlet hastanesi ihalesi ekim ayında

Tunceli’ye yapılacak 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin ihalesinin ekim ayında gerçekleştirileceği açıklandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet ve kalkınma Partisi İl Başkanı Cihan Açıkgöz, Atatürk ile Cumhuriyet Mahalleleri arasında yapılması planlanan Tunceli Devlet Hastanesi’nin çağdaş bir görünüme ve işleve sahip olacağını söyledi.


İlimizde bulunan devlet hastanesinin yetersiz olduğunu, bu nedenle halkın çoğunun sağlık ihtiyaçlarını dışarıda karşılamak zorunda kaldıklarını belirten AKP İl Başkanı Açıkgöz, hastane ihtiyacının kendilerinin de anlatımları doğrultusunda Sağlık Bakanının ilimizi ziyaretinde kendisine aktarıldığını belirtti.


“ Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve koordinatör milletvekilleri de bu taleplerimize destek verdi. Bu yıl 23 Ekimde TOKİ tarafından ihalesi yapılacak ve inşaatına başlanacak. Bu hastane Tunceli’ye ekonomik açıdan da katkıda bulunacak. Hastalarımız Elazığ’a gitmek zorunda kalmayacak. Bu hastanenin Tunceli’ye hayırlı olmasını diliyoruz.” Şeklinde konuşan iktidar partisi il başkanı, duble yol ve 500 yatak kapasiteli yurt yapımının da planlandığını, 6 şeritli yolun Tunceli’yi Karadeniz’e bağlaması açısından önemine vurgu yaptı.

Tunceli Emek
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:36:55
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuri IP: 85.108.207.xxx Tarih : 3.09.2008 16:31:17

akp tekbaşına iktidar dediginiz öncelikli azgelişmiş illere yatırım.tunceli organize sanayi bölgesi oldugu gibi duruyor,toki konutları yetersiz(yeterli konut olsa ilvede ilçelerde kiralar pahalı olmaz),yol yapımı tunceli erzincan arası yok,üniversite temeli atıldımı,ovacıkta kayakmerkezi sözü verilmişti,tunceliye fabrika kuruldumu işsizlik çözüldümü?Bunlar seçmen sorar hastanemiz hayırlı olsun