30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Doğan Cüceloğlu Tunceli'de

DOĞAN CÜCELOĞLU TUNCELİ'DE

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla hazırlanan projelerin tanıtımı programına katılan Doğan Cüceloğlu, 'Eğitimde liderlik' konusunda konferans verdi.

Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü, son yıllarda düşüş gösteren eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla "Minik Laleler Okulda", "Geleceğimiz, Satır Arasında Gizli", "Her Birey, Her Okul, Herkes Okur" projelerinin tanıtımı amacıyla İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, eşi Betül Taşkesen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, konferans vermek üzere davet edilen Doğan

Cüceloğlu, Vali Yardımcısı Halil Avşar, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Musa Dinç, yaptığı konuşmada, "Amacımız, ilimizde yaşam ve eğitim standartlarını artırmak, bireylerin ulusumuzun kalkınmasının seçkin ortakları olmalarını sağlamaktır" dedi.

Projelere maddi ve manevi destek veren Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'in eşi Betül Taşkesen de bir konuşma yaptı. Taşkesen, "Böyle bir çalışmaya neden gerek duyuldu sorusuna pek çok yanıt bulduk. Hepsinde hepimizin bildiği cevap vardı. Dünyanın aynı dünyanın eski dünya insanların eski insanlar olduğu toplumsal ve teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı dünyamız ve ülkemizde aile yapısının ve aile bireylerinin fonksiyonlarda değişmelerin meydana geldiği, kadının çalışma hayatı içine daha fazla girdiği,

genç kuşaklar ve sağlık kaygısının arttığı, madde bağımlıların ve zararlı alışkanlıklara sahip kişilerin sayısında patlama olduğu, doğru ve yanlışın, iyi ve kötünün iç içe girdiği ve değerlerin ters döndüğü, bu ülkeden kalıplara sığmayacak kadar geniş ve ihmal edilmeyecek kadar bir cevap bulduk. Bizce hayatımızda ve eğitimde seviye eksikliği olduğu görülmektedir. Biz de bu çalışmaları sevgiyle sizlerle paylaşmak istedik" dedi.

Projelerin tanıtıldığı slayt sunumunun ardından Doğan Cüceloğlu tarafından "Eğitimde liderlik" adlı konferans verildi. Yaklaşık 2 saat süren konferans, programa katılanlar tarafından beğeniyle dinlendi.

DOĞAN CÜCELOĞLU TUNCELİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:32:00
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 12:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgüç ovacıklı IP: 88.236.28.xxx Tarih : 15.12.2009 18:25:07

Eğitim çok önemlidir ve eğitime önem vermeliyiz...Demokrasi eğitim düzeyi yüksek insanlarla kurulur.Cehaletle,bilgisiz insanlarla demokrasiyi kuramazsınız..Uygar olmak bilgiyle ,beceriyle olur.Bilgi çok güçlü bir silahtır.Bilgili toplumlar gelişmiş toplumlardır.Zaten bilgi çağındayız.O nedenle Tunceli üniversitesinin gelişmesi için hepimiz katkı koymalıyız.Yurt binaları yapmalıyız. Tunceli üniversitesinde çok güzel şeyler oluyor.Sayın Rektörümüz  çok başarılı çalışmalar yapıyorlar.Sayın valimiz çok değerli ve iyi çalışmalar yapıyorlar.İki değerli ve saygın üst  düzey yöneticimiz var...Gerçekten çok şanslıyız..Bu gidişle Tunceli çağı yakalayacak.Üniversitemiz müthiş bir şekilde gelişiyor.Öğretim görevlisi kadrosunu oluşturdu.Amerika' daki bazı üniversitelerle öğrenci değişimi ve öğretim elemanı konusunda da bazı  anlaşmalar yaptı.