4
Mayıs
2024
Cumartesi
TUNCELİ

Doğu 5.9 ile sallandı

DOĞU'da 7 il bugün öğle saatlerinde meydana gelen depremle sallandı. Alınan ilk bilgilere göre deprem Elazığ, Tunceli, Malatya, Bingöl, Diyarbakır, Muş ve Adıyaman'da hissedildi. 

Depremin merkez üssünün Elazığ Sivrice'nin güney kesimlerinde, Doğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğu kaydedildi. Saat 13:05'te 7 ili birden sarsan deprem, yerin 5 kilometre altında meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.9 olarak ölçtü. Rasathane yetkilileri bölgedeki vatandaşların hasarlı binalara girmemesini öneriyor.

ELAZIĞ'DA PANİK

5.9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ’da paniğe neden oldu. Depremle birlikte bulundukları binalardan hızla dışarıya çıkan vatandaşlar, cep telefonları aracılığıyla yakınlarıyla konuşmak istediler. 

Kente merkezinde öğrencilerin bulunduğu dershanelerdeki öğrenciler dışarıya çıkarken, bazı binaların sıvalarında çatlaklar meydana geldi, dökülmeler yaşandı. Sivrice ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim okulu ile PTT binasında hasar bulunduğu, Maden ilçesinde telefonların devre dışı kaldığı, elektriklerin kesildiği bildirildi.

DEPREM ŞANLIURFA'DA 10 SANİYE SÜRDÜ

Sarsıntı, Şanlıurfa’da da hissedildi. Yaklaşık 10 saniye süren deprem, Şanlıurfa kent merkezi, Hilvan, Siverek ve Harran ilçelerinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, bir süre sokakta bekledi. Şanlıurfa’da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre, herhangi can ya da mal kaybı yaşanmadı.
ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 13:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kayık IP: 88.233.18.xxx Tarih : 22.02.2007 10:54:27
milletimize çok geçmiş olsun dileklerinde bulunmak isterim allahın dediği olur allahtan ümit kesilmez