30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Eczacılar kepenk indirdi

TUNCELİ'DE ECZACILAR KEPENK İNDİRDİ

Hükümetin ilaçta indirim kararnamesine tepki gösteren ve "Eski fiyatlardan aldığımız ilaçlar yüzünden zarar edeceğiz" diyen eczaneler uyarı eylemi amacıyla bugün Tunceli'de kepenk kapatırken, nöbetçi eczane doldu taştı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Tunceli genelinde de eczaneler kapanırken sadece Eczacılar Odası tarafından belirlenen bir nöbetçi eczane açık kaldı. Eczacılar eczanelerine astıkları "Bugün kapalıyız, yarını bilmiyoruz" yazılı afişlerle vatandaşların dikkatini çekmeye çalışırken nöbetçi olan eczane doldu taştı.

Kimi vatandaş duruma tepki gösterirken kimisi de eczacıların eylemine destek verdi. Eczacıların da zarar etmemesi gerektiğini söyleyen Veli Dönmez isimli vatandaş, "Ama biz de mağdur oluyoruz. Bak ilaç yazdırdım, şimdi bunu gidip nereden alacağım?Hükümet vatandaşın yararına bir karar almış. Hükümet orta yolu bulmalı" dedi.

Halkın zaten ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu savunan Aydın Güntaş ise "Hükümet doğru olanı yapmıştır. İlaçta indirime gitmesi çok olumlu ve hükümet eczacıları mağdur etmeyeceğini savunuyor. O halde bu kararla biz ucuza ilaç alacağız" diye konuştu.

TUNCELİ'DE ECZACILAR KEPENK İNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 10:58:03
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?