1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Eski kütüphane akşamcı mekanı oldu

Tunceli Merkezde geçen yıl boşaltılarak Atatürk Mahallesinde açılan Kültür Merkezine taşınan İl Halk Kütüphanesi, bu aralar akşamcıların mekânı oldu. Bahçesindeki çöpler ve alkol şişeleri, kırılan camlarla birleşince, kentin orta yerindeki bu bina kütüphaneden birahaneye dönüşmüş görünümü veriyor.


Taşınmasına karşı çıkılan ve imza kampanyalarıyla engellenmesine uğraşılan kütüphanenin kent merkezindeki eski binasının bahçesindeki bira şişeleri ve çöpler, adeta akşamları konuklarının kim olduğuna ilişkin ipuçları veriyor.
Geçmiş zamanlarda öğrenciler imza toplayarak kütüphanenin kapanmaması için tepkilerini dile getirmişlerdi. Fakat buna rağmen İl Halk Kütüphanesi Atatürk Mahallesine taşınmıştı. Şimdilerde boş duran bu binanın bahçesi etrafa savrulmuş bira şişeleri, cam kırıkları ve çöp yığınlarıyla dolu.

Bu yılki festivalde bir çok insanın gelip bu bahçede kaldığını belirten Tunceli Belediyesinde temizlik görevlisi olan Veli Kara; “ Tam anlamıyla rezillik. İnsanlar daha duyarlı olsun. Buraya akşam oldu mu uçucu madde çeken insanlar geliyor. Hele festival zamanı her çeşit insan gelip burada kalmış. Merkezde böyle bir binanın boş kalması çok kötü.” şeklinde konuştu.

Tunceli Emek
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 10:44:32
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 13:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?