1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Eyleme polis müdahalesi

Tunceli'de Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek vermek için AK Parti il binasına girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Kent merkezinde polis karakoluna taş atıp, banka şubelerini tahrip eden göstericiler gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtılırken, ortalık savaş alanına döndü.

Tunceli'de İstanbul Gezi Parkı'nda süren protestolara destek vermek amacıyla müdahaleleri protesto eden yaklaşık 700 kişilik grup akşam saatlerinde kent merkezinde toplanıp Behice Boran Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il başkanlığı binası önüne sloganlar atarak yürüdü. Burada bir süre sloganlar eşliğinde oturma eylemi yapan grup içinde bulunanlar AK Parti il binasına girmek istedi. Cadde üzerinde sıkı güvenlik önlemi alan polis, grubun içeriye girmesine izin vermeyerek gaz, sis bombası ile müdahalede bulundu.

Polis müdahalesiyle birlikte AK Parti binası önünden dağılan gruplar, kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Şahit Nahit Bulut Polis Merkezi'ni hedef aldı. Karakolun çevresini saran göstericiler, karakolu taş yağmuruna tuttu. Polis bu kez göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Cadde üzeri savaş alanına dönerken, bir çok protestocu yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere götürülürken, olayların büyümesi üzerine cadde üzerinde toplanan kalabalığın sayısı arttı. Protestocular bu kez cadde üzerindeki banka şubelerine saldırarak, kırdıkları camlarından içeriye molotof kokteylleri attı. Polis, saldırganları TOMA'lardan tazyikli su sıkarak dağıttı.

Ara sokaklara kaçan göstericiler, bazı cadde ve sokaklara barikat kurup ateşler yaktı. Bu gruplara da müdahale eden polis, sık sık araçlardan anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, telsizle polislere talimat vererek, temkinli olmalarını ve protestoculara sert müdahalede bulunmamalarını istedi.

Tunceli kent merkezinde atılan gaz bombalarından evlerinde oturan vatandaşlar da olumsuz etkilendi. Bu arada bazı cadde ve sokaklarda yolları kapatıp ateşler yakan göstericilerin eylemleri sürüyor. Polis ise aldığı sıkı önlemleri devam ediyor. Bazı sokaklarda polis ile göstericiler arasında kovalamacalar yaşanıyor.

...
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2013 Salı 15:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?