6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Festival heyecanı

Bu yıl ilk kez uluslararası nitelik kazanacak olan 6. Munzur Kültür ve Doğa Festivali çalışmaları başlatıldı. Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, makamında düzenlediği basın toplantısında festival hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Festivalin ön çalışmalarının tamamlandığı ve pratik çalışmaların başladığını kaydeden Başkan Abdil, festivalin uluslararası karakterine uygun şekilde başarıyla gerçekleştirilebilmesi ve geçmiş yıllarda yaşanan eksikliklerin bir daha yaşanmaması için çalışmalara erken başladıklarını söyledi.

Festival öncesi hazırlık çalışmalarının sonuçlandığını belirten Erol Abdil, "Yaklaşık 1 aydır sık aralıklarla tüm sivil toplum örgütleri, partiler, ilçe ve belde belediye başkanları ile toplumun ilgili kesimlerinin katıldığı toplantılarla festivalimizin ana teması, programların içeriği ve pratik organizasyonuna ilişkin kararlara ulaşılmıştır. Buna göre, Festival Resmi Komitesi belediye meclisi üyelerinden, Destek Tertip Komitesi de sivil toplum örgütleri, parti ve diğer oluşumlardan meydana getirildi. Komiteler, kendi aralarında mali, kültür, konaklama, güvenlik, hukuk vb. komisyonlar biçiminde iş bölümüne gitmişlerdir. Resmi ve destek komiteleri, tüm çalışmalarını koordineli olarak yürüteceklerdir. Pratik çalışmalara bu açıklama ve İstanbul’da yapacakları bir basın toplantısı ile başlanacaktır" diye konuştu.

"Festivalin ana teması, doğa ve kültürümüzdür" diyen Başkan Erol Abdil, "Doğa ve kültürümüzü tehdit eden Munzur üzerinde yapılacak barajlar, siyanürle altın arama faaliyetleri, bunların yanı sıra insanımızı doğduğu topraklara yabancılaştıran, güvensizliğe iten çatışmalı ortam ve kaos önlenmelidir. Dilimiz, kültürümüz, inancımız, doğamız, özgürlüklerimiz üzerindeki tehditler, festival boyunca yapılacak etkinliklerin ana eksenini oluşturacaktır. Festivallimiz, bir karnavaldan çok, dolu dolu geçen ve iyi örgütlenmiş bir demokratik kültürel etkinlik karekterine kavuşturulacaktır" şeklinde konuştu.

Açıklamasında halka da seslenen Erol Abdil, "Bundan sonrasında gereken kaynak, ilişki ve organizasyonun sağlanmasıdır. Bu temelde sizleri de daha duyarlı ve ilgili olmaya, kentimiz açısından oldukça önemli olan bu çalışmaya katkı sunmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 15:18:07
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 15:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar yavuzak IP: 85.98.20.xxx Tarih : 28.04.2005 21:37:24
1.uluslararası Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin geçen yıllarda olduğu gibi asayiş haberleri ile gündeme gelmesini istemiyorum.Ben haberciyim,'Festivalin son günü polis ile göstericler arasında çıkan çatışmada 25 gösterici ve 5 polis yaralandı'. haberini yazmak istemiyorum. Festivalin ilk günü 'Türkiy'nin meşhur dağcıları Halbolri kayalıklarına tırmanırken izleyenler nefeslerini tuttu.'Dersimli şairler birincilik için yarıştı.' Festival onur ödülü geçen yıl aramızdan ayrılan Mahzuni Şerif'e verildi.Yerel sanatçılar türkü dalında yarıştı.Dersim'e en fazla hizmet verenler (Her dalda;Sanayi itcaret ,sanat,sağlık,folklör,kültür vb.) ödülü filanca şahısa verildi vb. haberler vermek istiyorum. Siz ne diyorsunuz?