1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Filmmor Kadın Filmleri

Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen 6'ıncı Kadın Film Festivali kapsamında, Eskişehir'de film gösterimi yapıldı.

Filmmor Kadın Kooperatifi Üyesi Yasemin Temizarabacı, Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak film gösterimi öncesinde, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu'nun daveti üzerine kente geldiğini belirtti.

Temizarabacı, festivalin bu yıl "Kadınların Tarihi: İtaat, İsyan, Feminizm" temasıyla 13 ülkeden 46 filmi sinemaseverlerle buluşturacağını kaydetti.

Kadınların tarihinin aynı zamanda itaat etmenin, isyan etmenin ve bu hayatı değiştirmenin, başka bir hayat düşlerinin de tarihi olduğunu ifade eden Temizarabacı, şöyle konuştu:

"Kadınlara uygulanan şiddetin çeşidi ve derecesi farklı olabilir, ama ülkenin her yerinde çeşitli baskılara maruz kalıyor. Kadınlara yönelik şiddetin çok boyutu var. Kadınlar şiddete uğruyor, baskı altında kalıyor. Kadına yönelik şiddet, namus gerekçesiyle ölüme kadar gidebiliyor. Namus kavramı çok geniş bir alanı kapsıyor. Bazen camdan bakmak, radyodan şarkı istemek bile namusla ilişkilendirilebiliyor.

Filmler, kadınların yaşadıkları sorunları ve onların mücadelesini konu alıyor. Bugün ve yarın 25 film gösterilecek. Ücretsiz olmasına rağmen festivale katılım çok yüksek değil. Türkiye'de kadınlara ulaşmak kolay değil. Kadınlar çoğu zaman evlerinden dışarı çıkamıyor."

Etkinlik 4-5 Nisanda Tunceli'de, 11-12 Nisanda da Van'da yapılacak.

kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?