30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Haber-sen başkanlar kurulu toplanıyor

HABER-SEN BAŞKANLAR KURULU TUNCELİ'DE TOPLANIYOR

Haber-Sen Başkanlar Kurulu, Munzur üzerinde yapılan ve yapılması planlanan barajlara karşı Tunceli halkının tepkisini desteklemek amacıyla toplantılarını bu kentte yapacak.

Haber-Sen, Başkanlar Kurulu toplantılarını Tunceli'de yapacaklarını PTT Tunceli Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamayı Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı yaptı.

Yılbaşı, Tunceli'nin, 30 yıllık çatışmalı ortamdan en çok etkilenen illerin başında geldiğini belirterek, "Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümüne ilişkin talebimizi vurgulamak, halkların kardeşliğinin altını çizmek, yapılan ve yapılmakta olan barajlarla Munzur vadisinin yok edilmesine, Dersim kültürünün, dilinin ve tarihinin yok edilerek insansızlaştırılmasına seyirci kalamayacağımızı göstermek ve Tunceli halkının barajlara karşı yürüttüğü mücadelesini desteklemek amacıyla Başkanlar Kurulumuzu Tunceli'de topladık" dedi.

Hükümetin PTT'yi anonim şirket statüsüne dönüştürerek özelleştirme girişimlerine karşı Sendika Başkanlar Kurulu olarak mücadele stratejilerini tespit edeceklerini belirten Haber-Sen Genel Başkanı Yılbaşı, "AK Parti Hükümeti'nin 7 yıldır görmezden geldiği kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşmeli sendikal haklarımız, insanca yaşanabilir ücret, demokratik çalışma yaşamı ve krizin bedelini ödememek için 25 Kasım 2009 tarihinde KESK'e bağlı sendikaların bir günlük uyarı grevine, halkın o gün kamu hizmeti almayarak desteklemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Yılbaşı, sözlerinin sonunda PTT Genel Müdürlüğü'nün sendikalarıyla toplu sözleşme yapması çağrısında bulundu. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 11:43:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 12:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dersimli IP: 78.167.162.xxx Tarih : 30.10.2009 13:04:40

haber sen i bu yaklaşımından dolayı kutluyorum BARAJLARA HAYIR!!!