6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Hainler geri püskürtüldü

Tunceli'de sabaha karşı Karakoç Jandarma Karakolu’na 3 ayrı noktadan sızma girişiminde bulunan kalabalık PKK’lı grup, Mehmetçik tarafından erken farkedilerek püskürtüldü. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon sürüyor.

Tunceli’nin farklı kesimlerinde sıcak temas sağlanan PKK’lılarla çatışmalar yaşandı.Tunceli’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karakoç Jandarma Karakolu’na bugün saat 04.00 sıralarında kalabalık bir PKK’lı grup 3 ayrı noktadan sızma girişiminde bulunuldu. Nöbetçilerin fark ettiği teröristler yoğun ateş altına alınınca çatışma çıktı.

Çatışma sırasında dağlık alanda bulunan PKK’lılar da askerleri şaşırtmak için karakola taciz ateşinde bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından PKK’lılar ormanlık alana doğru kaçtı. Saldırı üzerine Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan havalanan Kobra helikopterler PKK’lıların kaçış yollarını yoğun ateş ateş altına alarak bombaladı. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ndeki Sarıtaş ile Ahpanos Vadisi’nde yaşanan çatışmada 1 PKK’lının öldürülmesinden sonra bölgede başlatılan operasyonlar genişletilerek sürdürülüyor. Dün gece geç saatlerde Ovacık’ın Burnak ve Hanuşağı köyleri arasında konuşlanan jandarma özel harekat timlerine kalabalık bir terörist grubu tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle başlayan ve 25 dakika süren çatışmadan sonra PKK’lılar ormanlık alana doğru kaçtı.

Bölgeye helikopterlerle çok sayıda yeni birlik sevk edildi. Ahpanos ve Sarıtaş Vadisindeki operasyonlar sırasında da dün gece bir grup PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Ahpanos vadisinin iç kesimlerinde devam eden çatışmalar gece boyunca yer yer devam etti. PKK’lılar vadinin derin kesimlerine kaçarak izlerini kaybettirdi. Tunceli genelinde dün gece bir çok noktada çatışmalar yaşanırken, PKK’lıların telsizlerle yoğun görüşmeler yaptığı saptandı.

PKK’lıların bölgede her an yeni bir büyük eylem yapabileceği duyumu üzerine Tunceli genelinde güvenlik güçleri tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı. Tunceli’nin Pülümür, Nazimiye ve Hozat ilçeleri kırsal kesimine de bu sabahtan itibaren çok sayıda asker sevk edildi. Hava destekleri operasyonlar kapsamında zaman zaman PKK’lıların gizlenmiş olabileceği vadiler ve mağaralar yoğun ateş altına alındı.

ŞIRNAK’TA OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI

Bölgede son günlerde artan terör olayları nedeniyle Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak ve ilçelerinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Şırnak’ta başta Cudi Dağı olmak üzere Küpeli, İki kiraz, Toptepe, Heştan, Siyahkaya, Altındağ, Düğün ve Kantur Dağlarının stratejik noktalarında bu sabah erken saatlerde operasyonlar başlatıldı. Stratejik noktalara helikopterlerle özel birlikler indirildi. Birlikler PKK’lıların izlerini sürmeye başladı.

TERMAL KAMERALARA YAKALANDI

Cudi Dağı’nda Türk Telekom’a ait verici istasyonunda görev yapan askerler dün saat 23.00 sıralarında bir grup PKK’lıyı termal kameralarla tespit etti. Verici istasyonuna doğru gelen teröristleri yoğun ateş altına alan askerlere Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’nadaki askerler de destek verip, PKK’lıların bulunduğu alanı yoğun ateş altına aldı. Yoğun ateş karşısında kaçan teröristlerden ölen ve yaralananın olup olmadığı konusunda ise bilgi alınamadı.

Hakkari-Çukurca karayolunda PKK’lıların mayınla tuzağında 8’i asker 9 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından, Şırnak ve çevresinde karayollarındaki mayın arama tarama faaliyetli büyük bir titizlikle yapılıyor. Şırnak-Cizre, Şırnak-Beytüşşebap-Uludere arası ile Güçlükonak-Cizre karayolunda her sabah yapılan mayın tarama faaliyetleri artık konrollü olarak gerçekleştiriliyor.

SINIRDA TOP ATIŞI

Şırnak’ın sınır kesiminden dün gece PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan sınıra yakın kampları yoğun top ateşi altına alındı. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı İkizce Tugay Komutanlığı’nda ise yoğun hava trafiği yaşanıyor. Sikorsky helikopterlerle tugaydan operasyon alanlarını asker ve lojistik malzemeler taşınıyor.

YÜKSEKOVA’DA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi semalarında öğlen saatlerinde yoğun uçak trafiği gözlendi. Saat 13.30 sıralarında Yüksekova semalarından geçen savaş uçakları Irak yönüne doğru gitti.

Çukurca’da çarşamba günü askeri konvoya yapılan hain saldırının ardından aynı akşam Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar PKK’nın Irak’ta bulunan kamplarını bombalamaya başlamıştı. Bombardıman üç gündür devam ediyordu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2011 Cumartesi 15:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vatan Vatandas IP: 78.42.110.xxx Tarih : 21.08.2011 05:07:51

hiran bölgesini, köylerini ve deresini 3-4   bin askerle sarin valla en azinda 50-70 arasi terörist  telef olur.