6
Mayıs
2024
Pazertesi
TUNCELİ

Kaçırılan eri teslim alacak heyet Tunceli'de

Er Coşkun Kırandi'yi teslim almak üzere oluşturulan heyet, Tunceli'de bir basın açıklaması yaptı. Heyet başkanı açıklamada, herkesi sorunun çözümü için katkı sunmaya davet etti.

Terör örgütü PKK tarafından 19 gün önce Tunceli-Pülümür Karayolu'nda kaçırılan Er Coşkun Kırandi'nin, oluşturulan heyete teslim edileceği çağrısı üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Yusuf Alataş, Munzur Aydınlar Platformu adına Müzisyen Ferhat Tunç, Tunceli Barosu Başkanı Bülent Taş ve Tunceli Sendikalar Platformu adına Hasan Çiçek'ten oluşturulan heyet, Tunceli'de bir basın açıklaması yaparak, Er'in sağ salim kendilerine teslim edilmesini istedi.

Belediye konferans salonunda yapılan açıklamayı heyet adına İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş okudu. "Artık anneler ağlamasın. Coşkun Kırandi için buradayız" başlıklı açıklamada, savaşın ve şiddetin toplumsal barışı yaraladığını, toplumsal sorunların ancak demokratik yöntemlerle çözümünün mümkün olabileceğinin altını çizen Alataş, "Bugün Coşkun Kırandi'nin, ailesine kavuşturulması imkanlarının güçlendirilmesi için buradayız. Türkiye kamuoyunda gelişen hassasiyet sonucunda Kırandi'yi alıkoyanlar, insan hakları örgütlerinin bölgeye gelmesi durumunda Er'in serbest bırakılabileceğini duyurmuşlardır. Yaşam hakkının kutsallığına inancımız, insani ve vicdani sorumluluğumuz gereği buradan bir kez daha çağrımızı yineliyor; Kırandi'nin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Coşkun Kırandi'yi sağ salim teslim almak için burada olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ancak Tunceli'de şu anda yoğun askeri operasyonlar yapılmaktadır. Her an sıcak çatışma riski taşıyan böylesi bir ortamda, sivil insanlar olarak bizlerin aktif rol oynayabilmesi oldukça güçtür. Bu vesileyle, alıkonan Er'i güvenlik içerisinde ve sağ salim ailesine kavuşturmamız için, resmi yetkililerin de duyarlılık göstermesini ve güvenlikli ortam oluşturulmasını bekliyoruz. Tek amacımız olan yaşam hakkını koruma adına başlattığımız bu girişimimizin, bir an önce sonuçlanabilmesi için herkesi sağduyulu olmaya ve sorunun çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

Hereksin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Alataş, bu amaçla, Tunceli Valisi Mustafa Erkal'ı ziyaret edip, taleplerini ilettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 18:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?