1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Kamu çalışanları bordro yaktı

Tunceli'de, özel bir banka şubesi önünde bir araya gelen kamu çalışanları hükümetin enflasyon farkı için yaptığı zammı protesto ederek bordro yaktı.

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek Cumhuriyet Caddesi'ne yürüyen kamu çalışanları aynı cadde üzerinde bulunan özel bir banka şubesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tüm-Bel-Sen Tunceli Şube Temsilcisi Mazlum Doğan, 2008 yılı başından bu yana kamu emekçilerinin ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanın en önemli harcama kalemlerinde yüksek oranda fiyat artışı yaşandığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) açıkladığı yüzde 6'lık
enflasyon üzerinden zam yapmanın emekçilerle "Dalga geçmek" anlamına geldiğini ifade eden Doğan, "Bugün burada, kamu emekçilerine reva görülen sefalet ücretlerinin belgeleri olan bordrolarımızı yakarak, bize dayatılan sefaleti kabul etmeyeceğimizi göstermek için toplandık. Bizler IMF dayatmalarıyla belirlenen neo-liberal politikaları reddediyoruz. Bizler enflasyon hedefine dayalı ücret zammı anlayışını reddediyoruz. Bizler açlığı ve yoksulluğu reddediyoruz. Bizler insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz.

Yapılan maaş zamlarının taban aylık üzerinden yapılmasını ve emekliliğimize yansıtılmasını istiyoruz. Ekonomide yaşandığı iddia edilen büyümeden hakkımızın verilmesini istiyoruz. Bizler 'Nema' ve 'KEY' adları altında yaşadığımız mağduriyetlerin artık son bulmasını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?