30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Kar yağışına rağmen yardıma devam

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan "Her Eve Beyaz Eşya" projesi kapsamında, il genelinde ikamet eden 3 bin 300 yoksul aileye dağıtımı planlanan ve günlerdir 'Hükümet'in seçim yatırımı' diye Türkiye kamuoyunu meşgul eden beyaz eşya dağıtımı, kar yağışı ve yolların kardan kapanmasına rağmen devam ediyor.

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte, 3 kamyon dolusu çamaşır makinesi, fırın ve buzdolabı, SYDV görevlileri denetiminde Tunceli merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Geyiksuyu ve civarındaki köylere dağıtılmak üzere gönderildi. Civar köylerin yolları yoğun kar yağışı sonucundan ulaşıma kapanınca, buralara gönderilecek beyaz eşyalar, görevliler tarafından tutulan tutanakla Geyiksuyu Muhtarı Celal Çetin'e teslim edildi.

Kalan beyaz eşyalar SYDV görevlilerinin denetiminde muhtar tarafından listede isimleri bulunan vatandaşlara teslim dağıtıldı. Yoğun kar yağışı altında eşyalarını teslim alan vatandaşlardan Zeynep Zeytin, çamaşır makinesi aldıklarını ancak evlerinin makine kullanımına uygun olmadığını belirtirken, "Suyumuz dışarıda bu yüzden çamaşır makinesini kullanamayacağız" dedi.
 
Zeytin'in 20 yaşındaki kızı Eylem ise "3 kilometre ötedeki köyümüzde durumumuz çok iyiydi. Köyümüz boşaltıldıktan sonra buraya yerleşmek zorunda kaldık. Çalışanımız yok. Okula gidemedim. Bana iş imkanı verilsin, çalışıp ailemi geçindirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yeşil Kart sahibi ve 25 yıldan beri dul olarak 4 çocuk bakmak zorunda kalmış olan Makbule Tekin ise ağlayarak, "Ben dul kaldığımda doğan çocukların hepsi bugün evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış. 25 yıldır 4 çocuğumu büyüttüm. Devletin yardımlarıyla geçiniyorum. Yeşil Kart sahibi ve yoksul olmama rağmen bana beyaz eşya verilmedi. Neden? Bunu soruyorum, Nedenini ya siz sorun ya da bana biri anlatsın" yakınmalarında bulundu. İlköğretim birinci kademe öğrencileri olan Dilara Çelik ve Melisa Yıldız, okul olarak düzenlenen Askeri Lojmanda 5 sınıf birarada tek öğretmenle eğitimlerini sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, öğretmen ve okul binası talebinde bulundu.

Gece saatlerine kadar süren dağıtım sonunda kalan beyaz eşyayı il merkezine geri getiren kamyon, Geyiksuyu yakınlarında kayarak şarampole düştü. Sürücüsüyle birlikte 5 kişi, telefonların çekmediği, Hırsızpınar mevkiinde mahsur kaldı. Gazetecilerin, Karayolları ekiplerine durumu bildirmeleri üzerine bölgeye giden kurtarma ekibi tarafından kurtarılan araç, şehir merkezine getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 09:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Koe sipi IP: 88.251.189.xxx Tarih : 21.02.2009 17:41:00

 Bu yardımlar az daha çok yapılmalı...nereye paralar harcanmıyor ki?..Devlet tv şeşe 70 trilyon harcamış...Sokağa atılmış para...Bu parayla 50 fabrika yapılırdı..Tunceli halkına biraz yardım yapılmış çok mu yani?..Bence az..Daha çok yardım yapılmalı...