5
Mayıs
2024
Pazar
TUNCELİ

Karayolunu trafiğe kapattılar

TUNCELİ'DE AKARYAKIT PROTESTOSU

Tunceli'de ticari taksi ve minibüsler, şehir turu attıktan sonra Hükümet Konağı önünde Tunceli Elazığ Karayolunu yarım saat trafiğe kapatarak, akaryakıt fiyatlarını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Tunceli Şoför ve Otomobilciler Derneği tarafından akaryakıt fiyatlarını protesto eylemi gerçekleştirildi. Otobüs terminalinde bir araya gelen sürücüler, araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı.

Ardından Atatürk Mahallesi'ndeki Hükümet Konağı önüne gelen sürücüler, burada Tunceli-Elazığ Karayolu'nu tek taraflı olarak trafiğe kapattı. Emniyet yetkilileri yapılan yol kapatma eyleminin kanunsuz olduğunu ve yolu açmaları uyarısında bulunmalarına karşın eylemciler yolu açmayıp bir basın açıklaması yaptılar.

Dernek adına açıklama yapan Kadir Ulaş, Türkiye'nin akaryakıt fiyatları konusunda dünya lideri olduğunu ve fiyat artışının inanılmaz boyutlara ulaştığını dile getirdi. Ulaş, "Fiyatlardaki yüzde 200 artış başta şoför esnafı olmak üzere hayatın her alnında emekçi kitlelerin de hayatını çekilmez duruma getirdi. Bu nedenle bundan sonra zamlara karşı emekçi kitlelerinin tümünün bu mücadelemize katılmaları gerekiyor" dedi.

Yakında arabalarına benzin alamadıkları için kontak kapatan esnafın çoğalacağını dile getirerek, zamları durduramazlarsa kendilerinin durduracaklarını söyleyen Ulaş, "Bundan sonra tüm emekçilerle birlikte daha etkin eylemler yapacağız" uyarısında bulundu. Sürücüler eylemlerini olaysız bitirdikten sonra şehir merkezine konvoy halinde gelerek duraklarına gitti.

TUNCELİ'DE AKARYAKIT PROTESTOSU
TUNCELİ'DE AKARYAKIT PROTESTOSU
TUNCELİ'DE AKARYAKIT PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 13:56:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 14:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğru söz IP: 88.251.199.xxx Tarih : 24.01.2011 03:41:58

Boşuna benzini gitmiş...Onlarda modaya uydu...Tunceli'de her gün eylem,miting,basın açıklaması var....Gerçekten üzülüyorum,memleketim olduğu için..Siyaset  var,başka bir şey yok..Halen bu çağdışı düşüncelerinizden kurtulamadınız mı?Çalışın,üretin...Ekonomik değer yaratın...Bir sürü güneydoğulu gelip çalışıyor,siz çalışmıyorsunuz,ama siyaset yapmayı biliyorsunuz..Boş şeylerle uğraşın...devam..tarlalar boş duruyor,meralar boş duruyor..