30
Nisan
2024
Salı
TUNCELİ

Karla mücadele ekibine uydu telefonu

Tunceli Özel İdare Müdürlüğü, yolu kapanan köy yollarında karla mücadele ederken yaşadığı iletişim sorununu yeni alınan uydu telefonlarıyla aşmayı planlıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin kış döneminde yaşadığı en önemli problemlerden birinin iletişim sorunu olduğunu söyledi.

İlin özelikle kırsal kesimde kış döneminde çok fazla kar yağdığını belirten Tunç, ekiplerin yer yer 2 metreyi aşan karla mücadele etme durumunda kaldığına dikkati çekti.

Karla mücadele ekiplerinin, geçmiş yıllarda insan boyunu aşan karlı yollarda iş makineleriyle zaman zaman mahsur kaldığını anımsatan Tunç, şöyle konuştu:

''Sorumlu olduğumuz bölgenin arazi yapısının engebeli, sarp olması ve aşırı kar yağışı alması nedeniyle zaman zaman mahsur kalan ekiplerimize ulaşmakta sıkıntı yaşıyorduk. Yolda mahsur kalan ekiplerimizin yardım ve takviye ekip isteme olanağı yoktu. Bu yüzden geçmiş yıllarda çok sıkıntı yaşadık. Bu sorunu gidermemiz gerekiyordu. Her yerden iletişim kurma olanağı tanıyan uydu telefonlarıyla bu sorunu aşacağız.''

-''KARLA MÜCADELE UYDU TELEFONUYLA DAHA ETKİN OLACAK''-

Tunç, karla mücadele ekipleriyle her zaman sağlıklı iletişim kurabilmek için 5 adet uydu telefonu aldıklarını, telefonlardan birinin merkezde, diğer 4'ünün de göreve çıkacak ekipler tarafından kullanılacağını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin uydu telefonlarıyla rahatlıkla merkeze ulaşabileceğini dile getiren Tunç, şöyle devam etti:

''Uydu telefonu sayesinde personelimiz artık çok daha rahat etmiş olacak. En küçük bir olumsuzlukta konuya zamanında müdahale etme olanağı bulma açısından sağlıklı iletişim kurmamız çok önemli. Neticede karla mücadele uydu telefonu sayesinde daha etkin olacak.''

AA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 01:37:47
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 10:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece güzel IP: 88.252.106.xxx Tarih : 5.01.2009 09:27:01

sayın mehmet tunç çok profesyonel çalışan bir genel sekreter. bence tuncelililer il ilçe dahil çok şanslı. bu kışta ulaşamayacakları köy kalmayacak bence. başarılar ve teşekkürler.