25
Nisan
2024
Perşembe
TUNCELİ

Karla mücadele sürüyor

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Tokat'ta 225, Elazığ'da 25 ve Malatya'da 24 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Tokat ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 225 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, ulaşıma kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya'da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle 2'si merkeze bağlı olmak üzere 24 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı 25 ekip, köy yollarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ'da da 25 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle dün ulaşıma kapanan 72 köy yolundan 47'sinin 53 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonucunda açıldığını söyledi.

Ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirten Bilginoğlu, "Kar yağışı olmazsa kalan 25 köy yolumuzu da en kısa zamanda ulaşıma açacağız" dedi.

- Donmak üzere olan kuşa, üniversite öğrencileri sahip çıktı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde eğitim gören bir grup öğrenci, sınıfın penceresinin önünde bir güvercinin bitkin şekilde beklediğini fark etti. Donmak üzere olan güvercini içeri alan öğrenciler, elektrikli ısıtıcının yanında bir süre beklettikleri kuşu fakülte binasında besledi.

FÜ Fen Fakültesi Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Kırbağ, öğrencilerinin donmak üzereyken buldukları güvercine sahip çıkarak örnek bir davranış sergilediğini söyledi.

Dışarıda havanın çok soğuk olduğunu belirten Kırbağ, "Öğrencilerim, güvercini dışarıda donmak üzereyken bulmuş, buraya getirdiler, biz de ısıtıcının önünde ısıttık. Biraz kendine geldi. Tamamen kendine geldikten sonra doğaya bırakacağız" dedi.

Biyoloji Bölümü öğrencisi Hasan Kaç ise güvercini pencere kenarına yığılmış ve donmak üzereyken görünce çok üzüldüklerini belirterek, dersten çıktıktan sonra kuşu sınıfa getirdiklerini söyledi.

Soğuk havadan etkilenen kuşu önce kaloriferin üzerine koyarak ısıtmaya çalıştıklarını anlatan Kaç, "Kalorifer iyi ısıtmıyordu. Hocamızın odasına getirdik. Hocamızın ısıtıcısı ile daha çok ısındı. Şimdi gayet iyi, biraz yem verdik" ifadesini kullandı.

Tunceli'de karla mücadele çalışmaları

Tunceli İl Özel İdaresine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nazif Yıldırım, il genelinde 81 personel ve 57 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "366 köyümüz var, bunların 40'a yakını boş. Köylerimize bağlı mezralarımız var. Grup köy yollarımız ve ana arterlerimizden başlayarak görev alanımızda bulunan bölgelerimizin kar yağışından en az şekilde etkilenmesi için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2013 Perşembe 17:07:59
Güncelleme :12 Aralık 2013 Perşembe 17:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?