1
Mayıs
2024
Çarşamba
TUNCELİ

Katliam mı yapılıyor?

Tunceli'de terör olayları nedeniyle boşaltılmış köylerde bulunan ceviz ağaçlarının izinsiz olarak kesildiği iddia edildi. 

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Ahpanos Vadisi bu sıralar izinsiz ceviz kesimleriyle gündeme geldi. Ovacık'ta turistik tesis işleten Mahmut Utan adlı işadamı bölgeden göç eden köylülerle birlikte,Tunceli merkezinde, izinsiz kesimlerin durdurulmasını isteyen bir basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı köylüler adına İşadamı Mahmut Utan yaptı. Utan, bölgenin zaman zaman terör olaylarının yaşanması nedeniyle şu anda insansız olduğunu belirterek, "Köylüler bölgede terör nedeniyle şehir merkezlerinde yaşıyorlar, bunu fırsat bilen rant çevreleri o köylerde arazi sahibi olan birkaç köylüyü kandırarak izin alıyorlar ve Ahpanos Vadisi boyunca sıralanan Çat, Müdürük, Yalmanlar, Çambulak köylerindeki asırlık ve genç ceviz ağaçlarını, yani bu ülkenin ulusal serveti olan binlerce ceviz ağacını kesiyorlar. Vadide görüp resimleyebildiğimiz bine yakın tomruk tespit ettik. Yetkililerin, terörü fırsat bilerek bu kıyımı yapanlara dur demesi ve sorumluları cezalandırmalarını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?